Zondag 4 oktober in Onze boerderij: op bezoek bij boer Jan in lammertijd

Zondag 4 oktober in Onze boerderij: op bezoek bij boer Jan in lammertijd
Yvon Jaspers vaart mee op een kotter

Kijktip :

Hoewel Onze boerderij zich tot nu toe uitsluitend afspeelde op reguliere boerderijen waar koeien en varkens worden gehouden of waar groenten worden geteeld, is de aflevering van zondag 4 oktober anders dan anders. Dit keer onderzoekt Yvon Jaspers de toekomst van de visserij; ze vaart zelfs mee op een kotter. Ze gaat ook op bezoek bij boer Jan uit Boer zoekt vrouw.

Onze boerderij gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Texel
Jaspers reist voor haar tocht op de kotter naar Texel, waar ze vader en zoon Jan en Jaap van der Vis ontmoet. Al vijftien generaties lang vissen zij in de Noordzee. Nu de vernieuwende pulsmethode door het Europees Parlement is verboden is de toekomst van het familiebedrijf hoogst ongewis. Na haar tocht over zee bezoekt Yvon Johan en zijn moeder Annelien, die in Flevoland een gemengd bedrijf met akkerbouw en pluimvee runnen.

Nieuwe kip
Zij zijn de laatste jaren bezig geweest om een nieuwe soort kip te ontwikkelen door deze te voeden met reststromen uit de akkerbouw. Op deze manier hopen ze de kringloop van hun bedrijf zoveel mogelijk te sluiten. Ze werden verrast toen de kleur van het voer ook de kleur van de kippen bleek te veranderen. Tot slot gaat Yvon langs bij boer Jan, bekend van het afgelopen seizoen van Boer zoekt vrouw. Op zijn zorgboerderij is Yvon te gast tijdens de drukste periode van het jaar: lammertijd.

Onze boerderij is elke zondag om 20.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Onze boerderij terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV