Zondag in Andere Tijden Special: dierenlief en dierenleed

Zondag in Andere Tijden Special: dierenlief en dierenleed
Speciale aflevering vanwege Dierendag

Kijktip :

Op zondag 4 oktober is het voor de negentigste keer Dierendag in Nederland - een initiatief van de Dierenbescherming. Ter ere van die gelegenheid komt Andere Tijden met een speciale aflevering over vijftig jaar dierenlief en dierenleed in de twintigste eeuw.

Andere Tijden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Marmeren graf
Andere Tijden laat zien hoe Nederlanders hun liefde voor dieren op vele verschillende manieren tot uiting brengen. Zo vallen mensen van alle leeftijden als een blok voor schattige hondjes, poesjes en aapjes, en ook bekende Nederlanders houden met heel hun hart van hun huisdier. André Hazes liet zelfs een marmeren graf maken voor zijn overleden hond.

Verdienobject
Aan de andere kant zijn dieren echter een verdienobject, zoals legbatterijkippen, mestkalveren en mestvarkens. In Andere Tijden is te zien hoe het Anti Bont Comité al in de jaren zeventig verzet voerde tegen nertsenfokkerijen en vossenfarms. Een paar cent meer voor een ei kan al veel dierenleed besparen, maar we betalen liever voor onze huisdieren dan voor ons vlees.

De Andere Tijden Special over Dierendag is op zondag 4 oktober om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Andere Tijden Special: dierenlief en dierenleed of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier