Zondag 4 oktober in Tegenlicht: een wereld zonder racisme?

Zondag 4 oktober in Tegenlicht: een wereld zonder racisme?
Onderzoek naar post-racistische wereld

Kijktip :

Na de gewelddadige dood van George Floyd, in mei van dit jaar, ontstonden er wereldwijde protesten tegen racisme. Maar hoe zou de wereld eruit zien zonder racisme? En hoe komen we tot zo'n wereld? Tegenlicht zoekt het uit in de aflevering van zondag 4 oktober.

Tegenlicht gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Pioniers
Pioniers die dagelijks werken aan een post-racistische wereld verkennen het beeld van zo'n samenleving, en deze inzichten worden afgewisseld met de persoonlijke zoektocht van documaker Ikenna Azuike en zijn gemengde gezin. Azuike worstelt met veel verschillende vragen over racisme. Hoe praat je met je kind over racisme? Wanneer verandert er echt iets?

Superhelden
En op welk wijze voed je kinderen op om in de toekomst een post-racistische wereld te bereiken? De experts die deze wereld vormgeven worden in deze aflevering voorgesteld als futuristische Marvel-superhelden. Aan het woord komen onder anderen neuro-informaticus Sennay Ghebreab, psychosomatisch therapeut Camille Barton, schrijver en dichter Musa Okwonga, schrijfster en anti-racisme educator Layla F. Saad.

Tegenlicht is elke zondag rond 22.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Tegenlicht terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zondag 4 oktober in Tegenlicht: een wereld zonder racisme? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier