Vanavond op tv: Start Heel Holland Bakt Kids, Europeaan In New York, tv-première Instinct

Vanavond op tv: Start Heel Holland Bakt Kids, Europeaan In New York, tv-première Instinct
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 3 oktober

Kijktip :

Vanavond wordt voor het eerst de film Instinct uitgezonden op tv, het regiedebuut van Halina Reijn. Maar er zijn ook twee nieuwe programma’s die van start gaan, Heel Holland Bakt Kids en Europeaan In New York. En er is meer… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 3 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Heel Holland Bakt Kids

NPO 3
19:25 uur

Vanaf vanavond is het nieuwe programma Heel Holland Bakt Kids elke zaterdag om 19:25 uur bij Zapp op NPO 3 te zien. Na zeven jaar met volwassenen krijgen nu ook kinderen de kans om zich te laten zien in de tent van Heel Holland Bakt. In de strijd om de titel van beste thuisbakker te winnen, krijgen alle kinderen hulp van hun vader of moeder. Ook in de kindereditie beoordelen juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven de baksels en bepalen wie de meesterbakker van de week wordt. André van Duin is de presentator. Het thema in de eerste aflevering is Dierendag en dat is duidelijk te zien in de tent. De bakduo's decoreren dierendonuts en maken een beestachtig mooi spektakelstuk.


Nieuw: Europeaan in New York

NPO 2
22:00 uur

In aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen maakt schrijver Arnon Grunberg in Europeaan in New York videobrieven over zijn fascinatie, zijn liefde voor de stad New York, voor het land. Elke zaterdag en zondag een nieuwe aflevering om 22:00 uur op NPO 2. Arnon Grunberg vertrok in 1995 naar New York en wordt nu, in 2020, Amerikaan. Wat betekent dat ten tijde van Trump? Wat verandert er eigenlijk precies als je een ander paspoort krijgt? Grunberg geeft zijn kijk op de Amerikaanse samenleving. Wekelijks komen onderwerpen voorbij die wat hem betreft belangrijk zijn om dit land beter te begrijpen: religie, emigratie, etniciteit, gezondheidszorg, het leger en het diepe geloof in de Amerikaanse uitzonderingspositie.


Special: Dans met mij

NPO 2
22:25 uur

In de exclusieve tv-uitzending Dans Met Mij, uitgezonden tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal, delen ambassadeurs van de Nederlandse dans Jan Kooijman en Igone de Jongh hun liefde voor dans en gaan ze in gesprek met bijzondere gasten uit de danswereld. De NTR en de Nederlandse Dansdagen hebben de handen ineengeslagen om de waarde van deze kunstvorm dichter bij het publiek te brengen. Juist dit jaar is het belangrijker dan ooit om de rijkdom en waarde van de Nederlandse dans te tonen aan een zo groot mogelijk publiek. In een speciale digitale variant van de Nederlandse Dansdagen wordt iedereen opgeroepen tot 'dans met mij', een uitnodiging om ons met elkaar te verbinden.


Lieve Frogers: nieuwe nier

RTL 4
22:26 uur

Deze week helpt de familie Froger in Lieve Frogers bij een nieuwe nier en een verrassing voor een man die altijd binnenvaartschipper wilde worden. De Utrechtse Youness is doodziek en heeft dringend een nieuwe nier nodig. Zijn lichaam blijkt een perfecte match met dat van Mariska. Zij wil een nier afstaan, maar eerst moet zij flink afvallen om donor te kunnen zijn. De 69-jarige Willem nam als jonge jongen de fietsenwinkel over van zijn vader, maar stiekem wilde hij iets heel anders: binnenvaartschipper worden. Als de Frogers hem verrassen, is dat het begin van een bijzondere dag.


Tv-première: Instinct

NPO 3
22:45 uur

In de film Instinct begint ervaren psychologe Nicoline aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Start Heel Holland Bakt Kids, Europeaan In New York, tv-première Instinct of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier