Recensie: in Honest Thief verkiest bankovervaller liefde boven miljoenen dollars

Recensie: in Honest Thief verkiest bankovervaller liefde boven miljoenen dollars
Met Liam Neeson en Kate Walsh

Film :

Vanaf 8 oktober draait de film Honest Thief in de Nederlandse bioscopen. Hierin zien we de 68-jarige Ierse acteur Liam Neeson - ongelofelijk maar waar - opnieuw als een Engel der Wrake. De film Cold Pursuit uit 2019 zou volgens hem de laatste zijn in het wraakfilm-genre, maar de rollator kan nog even de kast in. Lees hier de recensie van de film Honest Thief.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Eerlijkheid duurt het langst?
Honest Thief gaat over Tom Carter. Hij heeft van zijn kwaliteiten als bankovervaller een carrière gemaakt. Hier komt verandering in wanneer hij de liefde van zijn leven ontmoet: Annie. Zij werkt als receptioniste bij de opslagfaciliteit waar Tom gestolen geld heeft opgeborgen. Al snel vallen ze voor elkaar, maar dat is niet genoeg voor Tom, die zijn naam wil zuiveren. Hij besluit zichzelf aan te geven en het geroofde geldbedrag in te leveren. Wanneer de zaak aan een corrupte FBI-agent wordt overgedragen, stort Toms 'eerlijke' plan echter als een kaartenhuis in elkaar...

Acteur Jai Courtney in de actiethriller 'Honest Thief'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
De filmserie Taken bracht wereldwijd ruim 900 miljoen dollar op en was dus een grote hit in de bioscopen. Het actieniveau van deze drie films wordt in Honest Thief bij lange na niet gehaald, maar de film blijft best vermakelijk - mede door een sterke cast met onder anderen Kate Walsh als Neesons vriendin. Eigenlijk kunnen we stellen dat het nooit saai wordt, en dat is best knap, want eigenlijk speelt Neeson vaak dezelfde rollen. Het plot is prima in orde, maar helaas klopt het verhaal iets té goed en wordt de film wel erg voorspelbaar. Ook jammer dat sommige effecten iets te opzichtig uit de computer komen. Leuk maar lang niet perfect. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Liam Neeson (The Grey) en Kate Walsh (The Umbrella Academy) zijn ook Jai Courtney (Spartacus: Blood and Sand), Anthony Ramos (In The Heights), Jeffrey Donovan (Shot Caller) en Robert Patrick (Terminator 2: Judgment Day) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Mark Williams (A Family Man).

Honest Thief is vanaf 8 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Actie, Misdaad, Drama. Tijdsduur: 92 minuten. IMDb-score 6,9.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV