Recensie: The Trial of the Chicago 7 is één van de beruchtste rechtbankdrama's ooit

Recensie: The Trial of the Chicago 7 is één van de beruchtste rechtbankdrama's ooit
Met Sacha Baron Cohen en Eddie Redmayne

Film :

Op 1 oktober is de film The Trial of the Chicago 7 in première gegaan in de Nederlandse bioscopen. Met Steven Spielberg op de troon als producent en een sterrencast waar je alleen maar van kan dromen moet dit wel heel goed worden. Lees hier de filmrecensie van The Trial of the Chicago 7.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Demonstratie tegen Vietnamoorlog
Chicago, Illinois - 1968. Zeven mensen worden aangeklaagd vanwege de opstand op de Democratische Nationale Conventie. Het begon als een vredige demonstratie, maar werd een op de televisie uitgezonden bloedbad nadat de politie en de Nationale Garde grof en bruut geweld gebruikten tegen de menigte. In de zes maanden die daarop volgen worden de organisatoren in een berucht proces veroordeeld door de schaamteloos bevooroordeelde rechter Julius Hoffman, nadat ze zijn aangeklaagd door het Ministerie van Justitie van president Richard Nixon. Hierdoor groeit de grote ergernis van de radicaliserende jeugd alleen maar verder.

Met onder andere Sacha Baron Cohen en Tiffany Denise Hobbs in de film 'The Trail of the Chicago 7'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Wie van Amerikaanse politieke rechtbankdrama’s houdt, kan zijn hart ophalen met The Trial of the Chicago 7. Met een waanzinnige cast, mooi tijdsbeeld, sterke dialogen en één van de beruchtste rechtszaken van de vorige eeuw. De procesgang staat centraal en een groot deel van de film speelt zich in de rechtszaal van rechter Hoffman (indrukwekkend vertolkt door Frank Langella) af. Dit wordt afgewisseld met flashbacks naar de grimmige sfeer en de rellen in de zomer van 1968. Een grote pluim naar Sacha Baron Cohen en Mark Rylance, die de sterren van de hemel spelen. Vier sterren.

Binnenkort op Netflix
De COVID-19 pandemie gooide roet in het eten voor een uitgebreide bioscooprelease. De makers sloten een deal met Netflix, die The Trial of the Chicago 7 toevoegde aan hun brede filmaanbod. Vanaf 16 oktober 2020 staat deze film op de streamingdienst.

Cast
Naast Sacha Baron Cohen (Borat) en Eddie Redmayne (The Danish Girl) zijn ook Mark Rylance (Bridge of Spies), Jeremy Strong (The Gentlemen), Joseph Gordon-Levitt (Inception) en Frank Langella (Frost/Nixon) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Aaron Sorkin (Molly's Game).

The Trial of the Chicago 7 is vanaf 1 oktober 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Drama. Tijdsduur: 130 minuten. IMDb-score: 7,5.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Trial of the Chicago 7 is één van de beruchtste rechtbankdrama's ooit of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen