Vanavond op tv: Jubileumuitzending Postcode Loterij Miljoenenjacht, Onze Boerderij, Andere Tijden special en meer

Vanavond op tv: Jubileumuitzending Postcode Loterij Miljoenenjacht, Onze Boerderij, Andere Tijden special en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 4 oktober

Kijktip :

Vanavond is er een breed aanbod beschikbaar op televisie. Dat betekent: voor ieder wat wils. In het kader van Dierendag kun je kijken naar de Andere Tijden special: Dierenlief en dierenleed of Yvon Jaspers Onze Boerderij: toekomst van de visserij. Zin in een documentaire? Kijk dan naar de Tegenlicht-docu Een wereld zonder racisme? of volg de Britse reisserie Great Asian Railway Journeys. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 4 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Postcode Loterij Miljoenenjacht: jubileumuitzending

SBS 6
20:00 uur

Postcode Loterij Miljoenenjacht bestaat dit jaar twintig jaar en dat wordt gevierd met een extra jubileumuitzending. Vanavond is de zesde en laatste aflevering van dit seizoen. Het spel is verder hetzelfde als altijd: de deelnemers in de studio strijden in drie zenuwslopende rondes om die ene, felbegeerde plek in de finale naast presentatrice Linda de Mol. In de finale maakt de kandidaat met het beroemde kofferspel kans op een bedrag tot wel vijf miljoen euro. Uiteraard gaat Winston Gerschtanowitz weer live op pad om een deelnemer van de Postcode Loterij thuis het gewonnen finalebedrag uit te reiken.


Onze boerderij: toekomst van de visserij

NPO 1
20:25 uur

Deze aflevering van Onze boerderij gaat onder andere over de toekomst van de visserij. Yvon Jaspers gaat een dag mee op de kotter van de Texelse vader en zoon Jan en Jaap van der Vis. Al 15 generaties lang vissen zij in de Noordzee. Inmiddels al aan aantal jaren op de platvis tong. Nu de vernieuwende pulsmethode door het Europees Parlement wordt verboden, lijkt de toekomst van het familiebedrijf onzeker. Johan en zijn moeder Annelien runnen in Flevoland een gemengd bedrijf met akkerbouw en pluimvee. Samen zijn ze de afgelopen jaren druk geweest om een nieuw soort kip te ontwikkelen door deze te voeden met reststromen uit de akkerbouw. Zo proberen ze de kringloop op hun bedrijf zoveel mogelijk te sluiten. Tot hun verrassing zagen ze dat de kleur van het voer ook de kleur van hun kippen laat veranderen. Boer Jan, bekend van het afgelopen seizoen van Boer zoekt Vrouw, runt een zorgboerderij met schapen. Yvon is aanwezig in de drukste periode van het jaar: de lammertijd. Ze ziet hoe Jan dag en nacht bezig is de schapen en lammeren te helpen bevallen.


Andere Tijden special: Dierenlief en dierenleed

NPO 2
20:30 uur

Op deze 4 oktober 2020 is het de 90e keer dat Dierendag - een initiatief van de Dierenbescherming - op de kalender staat. Andere Tijden zendt een special uit met een overzicht van 50 jaar dierenlief en dierenleed in de vorige eeuw. Enerzijds de pure dierenliefde voor schattige hondjes, poesjes en aapjes, en het marmeren graf voor de overleden hond van André Hazes. Anderzijds het dier als verdienobject, zoals legbatterijkippen, mestkalveren en mestvarkens. Het Anti Bont Comité maakt zich al in de jaren 70 druk over nertsenfokkerijen en vossenfarms. Een paar cent meer voor een ei kan al veel dierenleed besparen, maar we betalen liever voor onze huisdieren dan voor ons vlees.


Nieuw: Great Asian Railway Journeys

Eén
21:34 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

In deze Britse reisserie doorkruist journalist, mediafiguur en voormalig politicus Michael Portillo per trein Zuidoost-Azië. Dat doet hij aan de hand van de reisgids 'Bradshaw's Through Routes to the Chief Cities, and Bathing, and Health Resorts of the World' uit 1913. Tien zondagen rond 21:30 uur op België Eén. Michael Portillo begint zijn tocht in Hongkong, dat na gruwelijke drugsoorlogen in handen kwam van Groot-Brittannië. Te midden van de massademonstraties probeert Michael te onderzoeken wat er vandaag voor de Hongkongers op het spel staat. Hij neemt ook een kabelbaan naar de Peak, leert alles over de spoorwegambities die de Britten in het land hadden en wandelt binnen in het West Kowloon-station, het grootste ondergrondse hogesnelheidstreinstation ter wereld.


Tegenlicht: een wereld zonder racisme?

NPO 2
22:25 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

Hoe ziet de wereld eruit zonder racisme? En hoe komen we tot zo’n wereld? Pioniers die dagelijks werken aan een post-racistische wereld verkennen de weg in deze aflevering van Tegenlicht. Die inzichten worden afgewisseld met de persoonlijke zoektocht van documentairemaker Ikenna Azuike en zijn gemengde gezin. Hij worstelt met vragen als: Hoe praat je met je kind over racisme? Op welke wijze voed je kinderen op om in de toekomst een post-racistische wereld te bereiken? Wanneer verandert er echt iets? De experts die de post-racistische wereld vormgeven worden voorgesteld als futuristische Marvel-superhelden. Met neuro-informaticus Sennay Ghebreab, psychosomatisch therapeut Camille Barton, schrijver en dichter Musa Okwonga, schrijfster en anti-racisme educator Layla F. Saad.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Jubileumuitzending Postcode Loterij Miljoenenjacht, Onze Boerderij, Andere Tijden special en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV