Nieuw seizoen Hij is een zij vanaf dinsdag 6 oktober te zien op NPO 3

Nieuw seizoen Hij is een zij vanaf dinsdag 6 oktober te zien op NPO 3
Jan Kooijman volgt transgenders

Kijktip :

Vanaf dinsdag 6 oktober is het nieuwe seizoen van de documentaireserie Hij is een zij te zien op NPO 3, waarin presentator Jan Kooijman acht transgenderpersonen volgt in hun dagelijks leven en tijdens de transitie. Het is vaak een lange weg, met de nodige ups en downs.

Hij is een zij gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Penis
We maken kennis met twee mensen voor wie het woord 'penis' en grote betekenis heeft. Zo is de 22-jarige Maria van mening dat ze geen vagina nodig heeft om vrouw te zijn, maar ze vindt de woorden 'penis' en 'piemel' niet vrouwelijk. Hier heeft ze iets op bedacht. En Finn (40) werkt al jaren bij defensie, waar hij ooit begon als vrouw. Finn staat op de wachtlijst voor de geslachtsbevestigende operatie: hij wil een penis.

Tekst gaat verder onder video's.

Levensgevaarlijk
Ook horen we het heftige verhaal van Inaya (27), die in Pakistan opgroeit als jongen maar al sinds jonge leeftijd weet dat ze een meisje is. Het is echter levensgevaarlijk om in haar land te blijven vanaf het moment dat ze als vrouw verder gaat, en daarom vlucht ze naar Nederland. En voor de pas twaalfjarige Emma staat de pubertijd voor de deur. Om de mannelijke veranderingen tegen te gaan, wil ze zo snel mogelijk starten met pubertijdsremmers.

Het nieuwe seizoen van Hij is een zij is vanaf dinsdag 6 oktober wekelijks om 21.15 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Hij is een zij terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV