Hartverscheurend filmdrama The Danish Girl dinsdag te zien op SBS9

Hartverscheurend filmdrama The Danish Girl dinsdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Een jaar na zijn Oscarwinst voor The Theory of Everything, waarin hij wetenschapper Stephen Hawking vertolkte, werd de Britse acteur Eddie Redmayne opnieuw genomineerd voor zijn indrukwekkende tour de force in het aangrijpende filmdrama The Danish Girl. Deze prachtige film is dinsdag te zien op SBS9 en je kunt The Danish Girl streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
The Danish Girl speelt zich af in de vroege jaren 1920 in Kopenhagen. Kunstschilderes Gerda Wegener vraagt haar man, Einar Wegener, om in te vallen als vrouwelijk model. Einar wordt zich ervan bewust dat hij eigenlijk een vrouw is en besluit verder als vrouw door het leven te gaan onder de naam Lili Elbe. Lili wordt de eerste bekende transgender in de geschiedenis die een geslachtsveranderende operatie ondergaat. Aanvankelijk lijkt alles goed te gaan tussen Gerda en Lili, maar steeds meer komt Gerda tot het besef dat Lili niet de man is, met wie ze destijds trouwde.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Regisseur Tom Hooper (The King's Speech, Les Misérables) is uitgegroeid tot één van de beste filmers van kostuumdrama's, een status die hij eens te meer bewijst met het prachtige The Danish Girl. Hij kon beschikken over een sublieme cast; de maniertjes van Redmayne zullen sommigen misschien op de zenuwen gaan werken, maar het staat als een paal boven water dat hij een imposante rol neerzet. Ook Alicia Vikander, die Gerda speelt, maakt indruk. Zij kreeg zelfs een Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Verder verdienen ook de aankleding van de film en de schitterende muziek van Alexandre Desplat een speciale vermelding.

Cast
Naast Eddie Redmayne (The Trial of the Chicago 7) en Alicia Vikander (Ex Machina) zijn ook Matthias Schoenaerts (The Old Guard) en Ben Whishaw (Mary Poppins Returns) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Tom Hooper.

The Danish Girl (2015) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op dinsdag 15 december om 23.05 uur te zien op SBS9. Genre: drama. Speelduur: 119 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV