Maandag in Op1: Kees van der Staaij tegen nieuwe kerk-maatregelen

Maandag in Op1: Kees van der Staaij tegen nieuwe kerk-maatregelen
De gasten van maandag 5 oktober

Kijktip :

Na de druk bezochte kerkdiensten en alle ophef hierover op sociale media wordt er hard ingegrepen met nieuwe maatregelen. SGP-leider Kees van der Staaij en arts-microbioloog Jean-Luc Murk gaan in discussie over de nieuwe coronamaatregelen bij kerken. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder video.

De gasten in Op1 - maandag 5 oktober

  • Pieter Derks is weer begonnen met spelen, in het voorjaar moest hij zijn voorstelling ‘Voor wat het waard is’ afbreken omdat de theaters dicht gingen. In januari speelt hij drie keer in Carré Amsterdam. Als alles goed gaat tenminste. En niet voor 1600 mensen, maar voor veel minder. Hoe is de actualiteit in zijn voorstelling geslopen, hoe heeft hij de levensreddende operatie van zijn dochter verwerkt en is dat nog wel leuk, voor een deels gevuld Carré spelen? Pieter vertelt het vanavond.
  • Sinds President Trump positief is getest op corona zijn alle ogen op hem gericht. Trump probeert op verschillende manieren zijn campagne vanuit het ziekenhuis voort te zetten. Wat dit betekent voor de campagne en de aankomende verkiezingen bespreken we met Amerika-correspondent Laila Frank en Amerika-kenner Raymond Mens.
  • Ze kregen vanaf vandaag het dringende advies een mondkapje te dragen. Hebben middelbare scholieren Elard en Selina zich daaraan gehouden? Rector Kees Versteeg stuurde vandaag noodgedwongen zijn hele bovenbouw naar huis. En ook PvdA-leider Lodewijk Asscher schuift vanavond aan. Hij ging terug de schoolbanken in. Denkt hij dat deze nieuwe maatregel genoeg is om de komende tijd de scholen open te houden?
  • Na drukbezochte kerkdiensten in Staphorst grijpt minister Grapperhaus hard in. De diensten moeten zoveel mogelijk online, maximaal dertig personen bijeen en er mag niet meer gezongen worden. SGP-leider Kees van der Staaij begrijpt daar niets van. Hij is geschrokken van het harde ingrijpen bij kerkdiensten. Arts-microbioloog Jean-Luc Murk begrijpt de minister wel.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 5 oktober gepresenteerd door Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Kees van der Staaij tegen nieuwe kerk-maatregelen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier