Liesbeth Staats presenteert nieuwe serie Waarom werken vrouwen niet?

Liesbeth Staats presenteert nieuwe serie Waarom werken vrouwen niet?
Vanaf 12 november te zien op NPO 3

Nieuws :

Vanaf donderdag 12 november zendt NPO 3 de nieuwe reportageserie Waarom werken vrouwen niet? uit, een productie van KRO-NCRV. Journalist Liesbeth Staats onderzoekt in dit programma een oer-Hollands fenomeen: het parttime paradijs. Het debat over arbeidsparticipatie van vrouwen staat namelijk al jaren op scherp.

Waarom werken vrouwen niet? gemist? Kijk vanaf 12 november elke aflevering terug via Gids.tv.

Deeltijd
Balanstrutjes, parttime prinsesjes, deeltijd-diva's: vrouwen die parttime werken, worden nogal eens beschimpt. In Nederland is het echter verre van abnormaal, want ruim zeventig procent van de vrouwen werkt hier in deeltijd. Daarmee werken ze het minste aantal uren van Europa, en het heeft tot gevolg dat bijna de helft van de Nederlandse vrouwen financieel niet op eigen benen kan staan. Zijn de parttimers zich wel bewust van hun economische positie, en weten ze wat er gaat gebeuren na een scheiding of als hun partner werkloos wordt?

Thuisblijfmoeder
Liesbeth Staat gaat in Waarom werken vrouwen niet? in gesprek met mannen én vrouwen over geld, ambitie en vastgeroeste denkbeelden. Waarom zijn er nog altijd moeders die na de geboorte van de kinderen (gedeeltelijk) stoppen met werken? Wanneer Liesbeth stuit op een hoogopgeleide fulltime thuisblijfmoeder die het heel goed voor elkaar heeft, krabt ze zichzelf ook eens achter de oren. In de eerste aflevering spreken vrouwen zich uit over hun keuzes voor meer of minder werken, en Peter Hein van Mulligen (hoofdeconoom van het CBS) vertelt waarom Nederland uniek is in Europa.

Het nieuwe programma Waarom werken vrouwen niet? is vanaf donderdag 12 november wekelijks om 21.10 uur te zien op NPO 3. Je kunt vanaf dan alle afleveringen van Waarom werken vrouwen niet? terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV