Waldemar Torenstra maakt Nederlandse versie Long Way Round op NPO 2

Waldemar Torenstra maakt Nederlandse versie Long Way Round op NPO 2
Ondersteboven van Afrika vanaf zondag 18 oktober te zien

Nieuws :

Kunnen we de manier waarop we in het Westen naar Afrika kijken omdraaien? Waldemar Torenstra neemt de kijker mee op een avontuurlijke roadtrip door Afrika, van Kaapstad naar Caïro. Op zijn motor reist hij ruim 16.000 kilometer door twaalf landen. Ondersteboven van Afrika is vanaf zondag 18 oktober om 20.35 uur te zien op NPO 2.

Torenstra gaat op zoek naar onbekende verhalen en bijzondere ontmoetingen om ons beeld over dit enorme continent te verrijken. In 60 dagen reisden Waldemar en zijn camera- en geluidsman van Zuid-Afrika naar Egypte via Namibië, Soedan, Botswana, Zambia, Malawi, Tanzania, Oeganda, Rwanda, Zuid-Sudan, Ethiopië, Kenia en Sudan.

Long Way Round
Het programma van Torenstra lijkt qua format erg op de populaire series Long Way Round, Long Way Down en Long Way Up. In deze bijzondere programma's maakte beroemde acteur Ewan McGregor met een vriend een aantal lange roadtrips per motor.

Kuifje in Afrika
Waldemar Torenstra over het nieuwe programma: "Als kind kwam ik voor het eerst in aanraking met het Afrikaanse continent door de strip ‘Kuifje in Afrika’, maar toen ik deze opnieuw las, merkte ik dat de clichés daarin vandaag de dag echt niet meer kunnen. Vanaf toen werd dat mijn insteek: kunnen we een nieuwe ‘Kuifje in Afrika’ maken?"

Ondersteboven van Afrika is vanaf 18 oktober elke zondag om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan alle afleveringen van Ondersteboven van Afrika terugkijken op Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV