Woensdag in Op1: donorkinderen van Jan Wildschut doen hun verhaal

Woensdag in Op1: donorkinderen van Jan Wildschut doen hun verhaal
De gasten van woensdag 7 oktober

Kijktip :

Na het schokkende verhaal van donorarts Jan Karbaat kwam onlangs opnieuw een zaak van een 'donorarts' aan het licht, die kinderen zou hebben verwekt met zijn sperma. Enkele donorkinderen van deze arts, Jan Wildschut, doen hun verhaal in Op1. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Op1 - woensdag 7 oktober

  • Vannacht is het zover en gaan de kandidaat vice-presidenten Kamala Harris en Mike Pence met elkaar in debat: de loyale evangelist versus de vasthoudende pitbull. Doorgaans niet het meest spannende debat, maar dit jaar wordt er reikhalzend naar uitgekeken. Amerika-correspondent Laila Frank vertelt vanavond bij Op1 waarom er nu wel spektakel wordt verwacht.
  • Veel eerder dan gedacht worden er weer operaties afgezegd omdat de ziekenhuizen te druk zijn met corona-patiënten. Een aantal ziekenhuizen heeft daarom al besloten dat sommige reguliere zorg niet kan doorgaan en operaties worden uitgesteld of afgezegd. Hoofd algemene chirurgie van Amsterdam UMC Jaap Bonjer en voorzitter Acute Zorg Noord-Holland & Flevoland Mark Kramer maken zich zorgen.
  • Niet alleen de sport, maar ook de muziek maakt het radio-programma Langs de Lijn legendarisch. Net als voorgangers Koost Postema en Willem Ruis stelden presentatoren Hugo Borst en Henry Schut een verzamelalbum samen met de 'Beste Muziek uit 40 jaar Langs de Lijn'. Vanavond vertellen ze bij Op1 waar een typisch Langs de Lijn nummer aan moet voldoen.
  • Vandaag zien ze elkaar voor het eerst: de halfzussen Luca de Gooijer en Margreet Stoel. Lang dachten ze enig kind te zijn, maar hebben dankzij de Zwolse gynaecoloog Jan Wildschut ineens vijftien halfzussen en broers. Deze week werd bekend dat hij zonder dat iemand het wist zelf de anonieme donor was voor ongewenst kinderloze stellen die bij hem in de kliniek kwamen. Vanavond bij Op1 vertellen de halfzussen hoe dit nieuws bij hen is aangekomen.
  • Er is goed nieuws over de coronasneltesten. De eerste twee van de vijf die in Nederland onderzocht worden op hun betrouwbaarheid, zijn goedgekeurd. Met zo’n sneltest weet je binnen een kwartier of je corona hebt of niet. Arts-microbioloog Jan Kluytmans van het Amphia Ziekenhuis in Breda en arts-microbioloog Marije Hofstra van UMC Utrecht weten alles van deze twee sneltests.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 7 oktober gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: donorkinderen van Jan Wildschut doen hun verhaal of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier