Stijlvolle thriller The Girl with the Dragon Tattoo vrijdag te zien op Net5

Stijlvolle thriller The Girl with the Dragon Tattoo vrijdag te zien op Net5
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

David Fincher begon zijn carrière als videoclipregisseur, switchte vervolgens naar grimmige, duistere films en verbaast ons de laatste jaren met stijlvolle, gelikte thrillers. Het uitmuntende The Girl with the Dragon Tattoo valt in die laatste categorie. De film is vrijdag te zien op Net5 en je kunt The Girl with the Dragon Tattoo streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
De doortastende journalist Mikael Blomkvist wordt door de rijke oud-zakenman Henrik Vanger op diens afgelegen eiland voor de ijzige kust van Zweden ontboden om de verdwijning van zijn nichtje Harriet te onderzoeken. Volgens Vanger werd ze jaren geleden vermoord door een familielid. Lisbeth Salander, een mysterieuze hacker, wordt ingehuurd om Blomkvist te bespioneren. Haar bevindingen leiden er echter toe dat ze samen op zoek gaan naar de moordenaar van Harriet. Hoewel Lisbeth kampt met een problematisch verleden, zijn haar vaardigheden als hacker van onschatbare waarde.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De veel te vroeg overleden Zweedse auteur Stieg Larsson veroverde de wereld pas na zijn dood met de Millennium-trilogie, waarvan The Girl with the Dragon Tattoo het eerste boek was. De veelgeprezen regisseur David Fincher (Se7en, Fight Club, The Social Network) besloot er een Engelstalige film van te maken, nadat er eerder al Zweedstalige films waren verschenen. Fincher maakte er een stijlvolle, gelikte thriller van, die van begin tot eind veel spanning bevat. Vooral de climax laat je op het puntje van je stoel zitten. Ook de cast is geweldig: Daniel Craig schittert als de stoïcijnse Blomkvist, maar het zijn Stellan Skarsgård en vooral de voor een Oscar genomineerde Rooney Mara (die Lisbeth Salander speelt) die de show stelen.

Cast
Naast Daniel Craig (Spectre) en Rooney Mara (Carol) zijn ook Christopher Plummer (Knives Out), Stellan Skarsgård (Chernobyl) en Robin Wright (Wonder Woman) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door David Fincher (Gone Girl).

The Girl with the Dragon Tattoo (2011) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op vrijdag 9 oktober om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: misdaad, mysterie, thriller. Tijdsduur: 158 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV