Briljante comedy The Death of Stalin vrijdag te zien op Canvas

Briljante comedy The Death of Stalin vrijdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis en Google Play

Kijktip :

De Schotse regisseur en scenarist Armando Iannucci voelt zich volledig thuis in het genre van de politieke satire, getuige de film In the Loop (2009) en de serie Veep (2012). Met The Death of Stalin dook hij voor het eerst in het verleden, en met succes: het levert een hilarische, intelligente comedy op. De film is vrijdag te zien op Canvas en je kunt The Death of Stalin streamen via onder meer Pathé Thuis en Google Play.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
In de nacht van 2 maart 1953 krijgt Jozef Stalin een beroerte. Stalin, "de vader van de mensen", regeerde met absolute macht over het volk van Rusland. Twee dagen later werd hij dood verklaard. In deze twee roerige dagen heerst er een hevige concurrentiestrijd over het verkrijgen van de hoogste macht. Zijn ministers bakkeleien over de controle; sommige willen positieve veranderingen in de Sovjet-Unie, andere hebben meer sinistere motieven. Wat volgt zijn twee dagen van grote waanzin, perversiteit, onmenselijkheid en lichte paniek.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Hoewel de naam van Armando Iannucci niet bij iedereen een belletje zal laten rinkelen, heeft de beste man al een enorme status opgebouwd binnen de filmwereld. De fantastische acteurs stonden dan ook in de rij om met hem samen te werken in The Death of Stalin. De beste acteerprestatie wordt geleverd door de altijd geweldige Steve Buscemi, die de rol van Nikita Chroesjtsjov op zich neemt. Ook het script is, net als in andere Iannucci-producties, weer van een buitengewoon hoog niveau: niet alleen neemt hij de Sovjet-geschiedenis op de hak, de film heeft ook het één en ander te zeggen over het Rusland van nu. Een verademing tussen alle hersenloze, simpele comedy's van de laatste tijd.

Cast
Naast Steve Buscemi (The Dead Don't Die), Simon Russell Beale (Mary Queen of Scots) en Paddy Considine (Informer) zijn ook Rupert Friend (A Simple Favor), Jason Isaacs (Hotel Mumbai), Michael Palin (A Fish Called Wanda) en Andrea Riseborough (Nocturnal Animals) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Armando Iannucci (The Personal History of David Copperfield).

The Death of Stalin (2017) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op vrijdag 9 oktober om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: comedy. Tijdsduur: 107 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV