Oscarwinnende oorlogsfilm The Hurt Locker dinsdag te zien op SBS9

Oscarwinnende oorlogsfilm The Hurt Locker dinsdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

Begin 2010 schreef Kathryn Bigelow historie. Zij kreeg uit handen van Barbra Streisand en als eerste vrouw in de filmgeschiedenis de Oscar voor Beste Regie, voor de keiharde oorlogsfilm The Hurt Locker. Deze moderne klassieker is dinsdag te zien op SBS9 en je kunt The Hurt Locker streamen via onder meer Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Een groep Amerikaanse elitesoldaten is in Irak belast met een levensgevaarlijke opdracht: bommen ontmantelen in het heetst van de strijd. Wanneer sergeant James de leiding krijgt over een getraind ontmijningsteam, sleept hij zijn ondergeschikten roekeloos mee in een dodelijk kat-en-muisspel met de vijand. De dreiging van de dood laat hem schijnbaar onverschillig. Terwijl de mannen hun losgeslagen leider onder controle proberen te houden, breekt in de chaos een enorme chaos uit...

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Films die overlopen van testosteron zijn normaal gesproken voorbehouden aan mannelijke regisseurs als Michael Bay (en regelmatig met desastreuze producties tot gevolg), maar Kathryn Bigelow blijkt er ook wat van te kunnen. Zij kon echter beschikken over een script dat beter is dan dat van alle Bay-films bij elkaar, en waarvoor scenarist Mark Boal een Oscar kreeg. Het was niet de enige Oscar voor The Hurt Locker: in totaal sleepte de film maar liefst zes beeldjes in de wacht, waaronder de hoofdprijs voor Beste Film. Inmiddels is het uitgegroeid tot één van de beste oorlogsfilms van de laatste twintig jaar en de definitieve film over de oorlog in Irak.

Cast
Naast Jeremy Renner (Avengers: Endgame) en Anthony Mackie (Detroit) zijn ook Brian Geraghty (Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile), Guy Pearce (Brimstone) en Ralph Fiennes (The Grand Budapest Hotel) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty).

The Hurt Locker (2009) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op dinsdag 29 juni om 23.05 uur te zien op SBS9. Genre: oorlog. Tijdsduur: 131 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Oscarwinnende oorlogsfilm The Hurt Locker dinsdag te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV