Zondag in Onze boerderij: boer David heeft last van droogte in Brabant

Zondag in Onze boerderij: boer David heeft last van droogte in Brabant
Yvon Jaspers bezoekt boeren

Kijktip :

Op zondag 11 oktober is er weer een nieuwe aflevering van Onze boerderij te zien op NPO 1. Yvon Jaspers gaat op bezoek bij enkele boeren, die haar vertellen over de problemen waar ze tegenaan lopen. Deze week gaat ze onder meer langs bij boer David, die we kennen van Boer zoekt vrouw; hij heeft last van de droogte in Brabant.

Onze boerderij gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Roemenië
Boer David kennen we van zijn Boer zoekt vrouw-avontuur in Roemenië, maar hij is nu bezig zijn echte droom te realiseren: van de varkens in Roemenië naar akkerbouw in Brabant. Hij vertelt Yvon wat de enorme impact van de droogte in Nederland is op de teelt van zijn gewassen. Yvon bezoekt ook boer Geert, een parttime varkenshouder die bezig is met het opzetten van een nieuw concept: puur vlees produceren voor het kerstdiner.

Buitenlucht
Geert houdt zijn dieren het liefst in de buitenlucht, zodat de varkens alle vrijheid hebben om hun natuurlijke gedrag te vertonen. Hij is ervan overtuigd dat veel Nederlanders best bereid zijn wat meer te betalen voor hun vlees als dat speciaal voor het kerstdiner is. Geert neemt Yvon mee naar Engeland om zijn grote voorbeeld Paul Kelly, een vriend van zijn vader, te ontmoeten. Die is al veel langer bezig als producent voor het kerstdiner - maar dan met kalkoenen.

Onze boerderij is op zondag 11 oktober om 20.50 uur te zien op NPO 1 i.v.m. de interland Bosnië en Herzegovina - Nederland. Je kunt alle afleveringen van Onze boerderij terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV