Geweldige Tarantino-western The Hateful Eight maandag te zien op NPO 3

Geweldige Tarantino-western The Hateful Eight maandag te zien op NPO 3
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Quentin Tarantino heeft in zijn carrière al veel bijzondere misdaadfilms gemaakt, maar zijn grote liefde ligt bij de western. Na Django Unchained maakte hij opnieuw een film in dat genre: The Hateful Eight. Deze fantastische productie is maandag te zien op NPO 3 en je kunt The Hateful Eight streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
The Hateful Eight speelt zich een paar jaar na de Amerikaanse Burgeroorlog af en gaat over twee premiejagers die met een postkoets door Wyoming reizen en ergens aankloppen om te mogen schuilen tegen een sneeuwstorm. Zo komen acht personen samen die elk wel iets te verbergen hebben. Premiejager John Ruth is met een voortvluchtige, Daisy Domergue genaamd, op weg naar een dorpje dat luistert naar de naam Red Rock om haar voor het gerecht te slepen. Onderweg komen ze twee mannen tegen, ex-majoor en berucht premiejager Marquis Warren en Chris Mannix, een zuiderling die beweert de nieuwe sheriff van het dorp te zijn.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Hoewel The Hateful Eight zich niet kan meten met Tarantino-meesterwerken als Pulp Fiction (1994) en Inglourious Basterds (2009), heeft de film opnieuw alle tarantineske ingrediënten voor een heerlijk filmavondje in zich. De uitmuntende dialogen die Tarantino op papier heeft gezet worden met veel plezier vertolkt door een fantastische cast, met Jennifer Jason Leigh en Walton Goggins als absolute uitblinkers. Op z'n tijd komt er ook weer grof geweld voorbij, iets waar de regisseur om bekendstaat - maar de film is wel wat trager dan zijn eerdere werk. Andere belangrijke pluspunten zijn de muziek van Ennio Morricone en het camerawerk van Robert Richardson.

Tekst gaat verder onder video's.

Cast
Naast Samuel L. Jackson (Spider-Man: Far from Home), Kurt Russell (The Christmas Chronicles) en Jennifer Jason Leigh (Annihilation) zijn ook Walton Goggins (Ant-Man and the Wasp), Tim Roth (Selma), Michael Madsen (Donnie Brasco) en Bruce Dern (The Peanut Butter Falcon) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Quentin Tarantino (Once Upon a Time in Hollywood).

The Hateful Eight (2015) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op maandag 12 oktober om 20.25 uur te zien op NPO 3. Genre: western. Tijdsduur: 168 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV