Potter-reeks trapt maandag af op Net5 met Harry Potter and the Philosopher's Stone

Potter-reeks trapt maandag af op Net5 met Harry Potter and the Philosopher's Stone
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De dagen worden korter, het herfstachtige weer steekt op en langzaam maar zeker komt de winter in zicht: tijd voor Harry Potter! Net5 haalt de Potter-films weer van stal en begint maandag met het buitengewoon vermakelijke eerste deel, De Steen der Wijzen. Je kunt Harry Potter and the Philosopher's Stone streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij zijn oom en tante, waar hij slecht wordt behandeld en voortdurend de pesterijen van zijn verwende neefje moet ondergaan. Op zijn elfde verjaardag ontdekt Harry dat zijn ouders machtige tovenaars waren en dat ook hij unieke magische krachten heeft. Hij vertrekt naar een Britse kostschool voor leerling-tovenaars, Zweinstein, waar hij heel wat vrienden maakt die net als hij speciale krachten hebben. Beetje bij beetje zal hij de waarheid over zijn eigen verleden en de mysterieuze dood van zijn ouders ontdekken.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Hoewel de eerste Harry Potter-film overduidelijk op een jonge doelgroep gericht is, zullen jong en oud zich opperbest vermaken met Harry Potter and the Philosopher's Stone - des te meer gezien het feit de jonge Potter-fans van een kleine twintig jaar geleden inmiddels volwassen zijn en dus met nostalgie terugkijken op deze films én de boeken. De special effects zijn ietwat gedateerd en het acteerwerk van de jonge hoofdrolspelers doet enigszins houterig aan, maar gelukkig kunnen ze terugvallen op het ijzersterke verhaal van J.K. Rowling en de fantastische bijrolacteurs, waarvoor de crème de la crème van het Britse acteursgilde kwam opdraven.

Tekst gaat verder onder video's.

Cast
Naast Daniel Radcliffe (Now You See Me 2), Rupert Grint (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) en Emma Watson (Little Women) zijn ook Robbie Coltrane (Great Expectations), Richard Harris (Gladiator) en Alan Rickman (Eye in the Sky) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Chris Columbus (Home Alone).

Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op maandag 12 oktober om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: fantasy. Tijdsduur: 152 minuten.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Potter-reeks trapt maandag af op Net5 met Harry Potter and the Philosopher's Stone of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen