Vlijmscherpe en inktzwarte komedie I, Tonya staat vanaf 22 oktober op Netflix

Vlijmscherpe en inktzwarte komedie I, Tonya staat vanaf 22 oktober op Netflix
Waargebeurd verhaal met Margot Robbie

Kijktip :

Vanaf 22 oktober staat de film I, Tonya op Netflix. Het waargebeurde verhaal gaat over het grootste kunstschaatsschandaal uit de geschiedenis: Tonya Harding (Margot Robbie) gunt Nancy Kerrigan het licht niet in haar ogen. Lees hier waar je de film I, Tonya nog meer kunt streamen.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Olympische Winterspelen van 1994
Deze film speelt zich af in de maanden voor de Olympische Winterspelen van 1994. Tonya Harding heeft het talent om een groot kunstschaatster te worden. Harding werd twee keer Amerikaans kampioene kunstrijden en werd tweede bij de wereldkampioenschappen in 1991, wat toen een enorme prestatie was. Ook was zij de tweede vrouw die een drievoudige axel-sprong maakte tijdens een wedstrijd. Ze zet haar kunstschaatscarrière echter op het spel, met alle gevolgen van dien.

Allison Janney als moeder LaVona in de film 'I, Tonya'

Mother from hell
Actrice Allison Janney won voor haar rol als de duivelse moeder van Harding een BAFTA Award, Golden Globe én Oscar voor beste vrouwelijke bijrol. Ze zet de moeder van de topsportster dan ook weergaloos neer. Janney doet dit zó vol overtuiging dat je je afvraagt hoe slecht een mens werkelijk kan zijn voor haar dochter. In combinatie met de nodige zwarte humor maakt de actrice een onuitwisbare indruk. I, Tonya laat zien hoe hoog de gouden bergen, maar ook hoe vreselijk diep de dalen zijn. Zoals ze zelf zegt: "America, they want someone to love, they want someone to hate." Een ijzersterke film die je niet mag missen.

Cast
Naast Margot Robbie (Once Upon a Time... in Hollywood) en Allison Janney (Bombshell) zijn ook Sebastian Stan (The Devil All the Time) en Caitlin Carver (Dear White People) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Craig Gillespie (Cruella).

I, Tonya is vanaf 22 oktober 2020 op Netflix te zien. Genre: Drama, Biografie, Sport. Tijdsduur: 119 minuten. IMDb-score: 7,6.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vlijmscherpe en inktzwarte komedie I, Tonya staat vanaf 22 oktober op Netflix of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV