Serierecensie: The Haunting of Bly Manor is 'geesten en spoken spotten' 2.0

Serierecensie: The Haunting of Bly Manor is 'geesten en spoken spotten' 2.0
Van de makers van The Haunting of Hill House

Film :

Vanaf 9 oktober staat de serie The Haunting of Bly Manor op Netflix. The Haunting of Hill House was een enorm klapper op Netflix, dus kon een vervolg niet uitblijven. Griezelfeest Halloween komt eraan en daarom gaan de deuren van Bly Manor open! Lees hier de serierecensie van The Haunting of Bly Manor.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Dead doesn’t mean gone
Het verhaal speelt zich af in Engeland, jaren 80. Na de tragische dood van een au pair, huurt Henry Wingrave een jong Amerikaanse kindermeisje, Dani Clayton, in om voor zijn verweesde nichtje en neefje te zorgen op het landgoed Bly Manor. Ze wonen daar met chef-kok Owen, tuinvrouw Jamie en de huishoudster, mevrouw Grose. Aangekomen op het landgoed begint Dani vreemde en bizarre verschijningen te zien die het pand blijven achtervolgen. Want: op landgoed Bly Manor betekent dood niet dat je weg bent.

Amelie Bea Smith en Tahirah Sharif in de serie 'The Haunting of Bly Manor'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Hoewel The Haunting of Bly Manor geen direct vervolg is van Hill House, vormt deze het volgende langverwachte hoofdstuk van The Haunting anthologie-reeks. Toch zijn er duidelijke verschillen met zijn succesvolle eerste serie Hill House. Het vervolg is minder eng, in de zin dat het minder schrikmomenten kent. Het psychologische aspect is nóg sterker dan in zijn voorganger. Wederom zijn de sets erg sfeervol, en kunnen we weer naar geesten zoeken. Geestverschijningen zoeken in beeld is briljant bedacht, en zet vooral het beeld op pauze als er eentje achter je staat! Boe! Drieënhalve ster.

Cast
Naast Victoria Pedretti (Once Upon a Time... in Hollywood) en Henry Thomas (E.T. the Extra-Terrestrial) zijn ook Amelie Bea Smith (EastEnders) en Rahul Kohli (Harley Quinn) in deze serie te zien. Deze productie is onder andere geregisseerd door Ciarán Foy (Sinister 2).

The Haunting of Bly Manor is vanaf 9 oktober 2020 te zien op Netflix. Deze serie bevat 9 afleveringen van ongeveer 55 minuten. Genre: Drama, Horror, Mystery. IMDb-score: 8,4.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: The Haunting of Bly Manor is 'geesten en spoken spotten' 2.0 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier