Waar komt de Black Panther vandaan?

Waar komt de Black Panther vandaan?
Alles over de held uit Marvels nieuwe film

Video :

In een nieuwe video van Marvel vertellen acteur Chadwick Boseman en producer Kevin Feige alles over Black Panther, de nieuwste film uit het Marvel-universum. Ook komt Stan Lee, die de superheld in de jaren 60 voor het eerst op papier zette, aan het woord.

De Black Panther is al tientallen jaren een vaste waarde in de stripverhalen van Marvel. Daar is hij de superintelligente, krachtige koning van de fictieve Afrikaanse natie Wakanda. Vorig jaar bracht Chadwick Boseman de superheld voor het eerst tot leven op het witte doek in de film Captain America: Civil War. In februari krijgt hij zijn eigen film. Maar waar komt deze superheld eigenlijk vandaan?

De film speelt zich af in zijn woonplaats Wakanda, een hypermoderne, verborgen Afrikaanse natie. Black Panther, die eigenlijk T'Challa heet, moet na de dood van zijn vader de troon opvolgen als koning van Wakanda. Maar er is ook een andere kandidaat die T'Challa van zijn troon wil stoten: Erik Killmonger (gespeeld door Michael B. Jordan). Black Panther heeft een flinke cast met veel bekende namen, waaronder Andy Serkis (Star Wars: The Last Jedi), Danai Gurira (The Walking Dead), Daniel Kaluuya (Get Out), Martin Freeman (Sherlock) en Forest Whitaker (Rogue One: A Star Wars Story).

Black Panther draait vanaf 14 februari in de bioscoop.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV