Serierecensie: Lieve Mama zit vol met psychologische clichès

Serierecensie: Lieve Mama zit vol met psychologische clichès
Wel vernieuwend in het Nederlandse genre

Film :

Vanaf 15 oktober staat het eerste seizoen van Lieve Mama op Videoland. Wat gebeurt er als een verpleegster achtervolgt blijft worden door een traumatische ervaring uit het verleden? Lees hier de recensie van Lieve Mama seizoen 1.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Crimineel plan
Helen, een verpleegkundige, is getrouwd met de succesvolle horecaondernemer Werner. Samen hebben ze drie kinderen. In de serie laat de 18-jarige Ralf zich meesleuren in een crimineel plan om de woning van Helen en Werner te overvallen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
De nasleep van de bijzonder spannende huisroof is één van de betere dingen die we in deze vernieuwende serie hebben gezien. Helaas kakt het al redelijk snel allemaal een beetje in. De redelijk stereotype personages, gebaseerd op wat we kennen uit series als Fargo, zijn op clichèmatige basis aan elkaar geknipt en geplakt. Vooral het hoofdpersonage (die overigens uitstekend wordt geportretteerd door Rifka Lodeizen) valt daarbij door de mand. 2,5 ster, al zijn we benieuwd naar een eventueel tweede seizoen.

Cast
Rifka Lodeizen (Judas) en Barry Atsma (Klem) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Jelle de Jonge (Nieuwe Buren).

Lieve Mama seizoen 1 is vanaf 15 maand 2020 te zien in de Nederlandse huiskamers. Genre: Thriller. IMDb-score: n.n.b.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Lieve Mama zit vol met psychologische clichès of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV