Verslag van opening herinneringscentrum Sobibor woensdag te zien op NPO 2

Verslag van opening herinneringscentrum Sobibor woensdag te zien op NPO 2
Sobibor: het kamp dat niet bevrijd werd

Kijktip :

Op woensdag 14 oktober is op NPO 2 de speciale uitzending Sobibor: het kamp dat niet bevrijd werd te zien, met een verslag van de opening van het herinneringscentrum van Sobibor. Ook is er aandacht voor het verhaal van Jules Schelvis.

Sobibor: het kamp dat niet bevrijd werd gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Vernietigingskamp
Sobibor was één van de verschrikkelijkste vernietigingskampen uit de Tweede Wereldoorlog, waar volgens sommige bronnen wel 250.000 mensen werden vermoord. Toch gaat de meeste aandacht normaal gesproken uit naar de kampen Auschwitz-Birkenau en Bergen-Belsen. In deze speciale uitzending is ook een documentaire te zien over het bezoek van een kleindochter van Jules Schelvis aan Polen.

Nalatenschap
Tijdens de reis staat de nalatenschap van haar grootvader centraal. Hij was niet alleen een van de weinige overlevenden van het kamp, maar heeft ook een belangrijke rol gespeeld in het naar buiten brengen van het bestaan van Sobibor. Om elk spoor van het bestaan ervan te wissen, hadden de nazi's het kamp - na een unieke opstand - met de grond gelijkgemaakt.

De speciale uitzending Sobibor: het kamp dat niet bevrijd werd is op woensdag 14 oktober om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna Sobibor: het kamp dat niet bevrijd werd terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Verslag van opening herinneringscentrum Sobibor woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV