Vanavond op tv: Italië - Nederland (Nations League), docu over Sobibor en meer

Vanavond op tv: Italië - Nederland (Nations League), docu over Sobibor en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 14 oktober

Kijktip :

Vanavond wordt er weer gevoetbald en het is de grote vraag of kersverse bondscoach Frank de Boer het Nederlands elftal deze keer wel kan laten winnen. Ook kun je kijken naar een nieuwe aflevering van Paleis Voor Een Prikkie, en er worden mooie programma’s uitgezonden die in het teken staan van vernietigingskamp Sobibor. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 14 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Italië - Nederland

NPO 3
20:45 uur

Op woensdag 14 oktober speelt het Nederlands elftal om 20.45 uur uit tegen Italië in de Nations League. De NOS doet live verslag op NPO 3 en online op NOS.nl. Die livestream is ook te zien via Gids.tv. Oranje heeft nog niet gescoord onder de nieuwe bondscoach Frank de Boer. Na de 0-1 in de oefenwedstrijd tegen Mexico bleef het zondag in de Nations League bij Bosnië en Herzegovina 0-0.


Docu: Borneo - Earth's ancient Isle

Canvas
21:15 uur

De natuurdocumentaire Borneo - Earth's ancient Isle gaat over het eiland Borneo in Zuidoost-Azië, een van de meest biodiverse plaatsen ter wereld. Op Borneo is het rijke leven te danken aan miljoenen jaren evolutie op een tropische locatie. Dankzij de gevarieerde natuur vind je er de meest eigenaardige en mysterieuze dieren op onze planeet. Dit is het rijk van reuzenapen, dwergolifanten en amfibische vissen. En er groeien meer dan 15 duizend verschillende plantensoorten. Kortom: Borneo is een unieke plek.


Paleis voor een Prikkie: verwaarloosd huis

SBS 6
21:30 uur

Deze week helpen interieurontwerpers Brian & Peer in Paleis voor een Prikkie om een verwaarloosd huis om te toveren tot een knusse plek. Brian & Peer gaan naar de Kop van Overijssel. In Steenwijk woont Christel samen met haar twee dochters Laura en Sylvana. Door het in huis nemen van haar moeder, raakte Christel zelf in grote financiële problemen. Het huis is verwaarloosd en geld voor nieuwe meubels heeft ze niet. Het enige lichtpuntje zijn haar mandala's. Gaat het Brian & Peer lukken om met een budget van 250 euro het huis om te toveren tot een knus huis?


Verslag: Opening herinneringscentrum Sobibor

NPO 2
22:20 uur

Verslag van de opening van het herinneringscentrum Sobibor en documentaire rond een bezoek van een kleindochter van Jules Schelvis aan Polen. Centraal staat de nalatenschap van haar grootvader, die niet alleen een van de zeer weinig overlevenden van het vernietigingskamp was, maar ook een grote rol heeft gespeeld in het naar buiten brengen van het bestaan van Sobibor. De nazi's hadden het kamp namelijk - na een op zich al unieke opstand - met de grond gelijkgemaakt om elk spoor van het bestaan ervan te wissen.


Docu: Er reed een trein naar Sobibor

NPO 2
22:50 uur

Registratie van de indringende voorstelling Er Reed Een Trein Naar Sobibor waarmee Sobibor-overlevende Jules Schelvis in 2015 een maand lang door Europa trok. Begeleid door het Nationaal Symfonisch Kamerorkest - met muziek van onder anderen Bach, Elgar, Grieg en Mahler - vertelde Schelvis voor het allerlaatst het verhaal van zijn 72 uur durende reis naar het vernietigingskamp. Jules Schelvis overleed in 2016. De registratie wordt voorafgegaan door een korte beschrijving van de opstand, met delen uit het interview dat Rob Trip in 2009 met Schelvis had. Bij de opstand in Sobibor wisten 365 joden het kamp te ontvluchten. 47 van hen brachten het er levend vanaf. Kort na deze verzetsdaad werd het kamp ontmanteld en werden alle sporen gewist.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Italië - Nederland (Nations League), docu over Sobibor en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV