Registratie concert André Rieu op het Vrijthof in 2019 vrijdag te zien op NPO 1

Registratie concert André Rieu op het Vrijthof in 2019 vrijdag te zien op NPO 1
Wegdromen bij de mooiste klassiekers

Kijktip :

Vrijdagavond haalt de publieke omroep weer eens een concert van André Rieu van stal, al jarenlang één van de succesvolste muzikale exportproducten uit Nederland. Dit keer zien we een registratie van het honderdste optreden van Rieu en zijn orkest op het Vrijthof, uit 2019.

André Rieu op het Vrijthof gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Romantiek
In een tijd waarin het coronavirus de wereld beheerst en volgepakte pleinen en concertzalen een beeld uit een ver verleden lijkt, kunnen we thuis op de bank genieten van een avond vol romantiek en de meest fantastische walsen. Rieu en zijn orkest brengen onder meer 'An der schönen blauen Donau' en de beroemde 'Second Waltz' ten gehore. De uitvoeringen zijn mooier dan ooit, met driehonderd dansers die in schitterende kleding over het Vrijthof walsen.

Tekst gaat verder onder video's.

Klassiekers
Ook horen we vele klassiekers voorbij komen, zoals het Italiaanse 'Volare', het majestueuze 'Concierto de Aranjuez', Beethovens 'Ode an die Freude' en een aangrijpende lofzang van The Platin Tenors voor de Notre-Dame in Parijs, die vorig jaar in vlammen opging. Zij zingen de prachtige aria 'Au fond du temple saint' uit de opera De Parelvissers van Georges Bizet. Rieu wordt zelf ook verrast met een prijs uit handen van de burgemeester van Maastricht, en dat zorgt voor emotionele momenten.

De registratie van André Rieu op het Vrijthof in 2019 is op vrijdag 16 oktober om 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt daarna het concert van André Rieu op het Vrijthof terugkijken bij Gids.tv.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Registratie concert André Rieu op het Vrijthof in 2019 vrijdag te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen