Donderdag in Op1: NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff over bedreigingen

Donderdag in Op1: NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff over bedreigingen
De gasten van donderdag 15 oktober

Kijktip :

De persvrijheid komt de laatste jaren steeds meer in het gedrang en de NOS wordt vaak beschuldigd van het verspreiden van nepnieuws. Hoofdredacteur Marcel Gelauff vertelt vanavond in Op1 over de bedreigingen. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Op1 - donderdag 15 oktober

  • Het aantal mensen dat de overheid en traditionele media wantrouwen groeit en de drempel om over te gaan tot extremistisch gedrag daalt, zo stelt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff merkt dat dagelijks en neemt ingrijpende maatregelen om zijn medewerkers te beschermen. Na aanhoudende bedreigingen haalt hij het NOS-logo van de satellietwagens. Vanavond is hij te gast bij Op1.
  • Er liggen op dit moment 1526 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 313 op de ic. Ook zijn de afgelopen dag 36 patiënten overgeplaatst naar andere ziekenhuizen, waarvan 6 ic-patiënten.Peter Langenbach, bestuurder van het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam ziet de druk op zijn personeel toenemen. Hij vertelt er vanavond over bij Op1.
  • Voor mensen met smetvrees en dwang is de coronacrisis een ware hel.Annemarie de Vries en Michiel Verheul weten daar helaas alles van. Zij vertellen vanavond bij Op1 hoe zij de coronatijd ervaren door hun dwang en hoe ze zich redden.Thea van Bodegraven-Boonstra is therapeut. Zij weet veel van smetvrees- en dwangklachten in relaties en geeft vanavond advies.
  • Ons leger is niet klaar voor de dreigingen die op ons afkomen. Sterker nog: als we op deze voet doorgaan verliezen we de oorlog. Dat is de weinig hoopgevende boodschap die minister van Defensie Ank Bijleveld vandaag etaleert in haar Defensievisie voor de komende 15 jaar. Hoe denkt ze hier verandering in te brengen? De minister vertelt er vanavond over bij Op1.
  • Supermarktdirecteur Leendert van Eck en voorzitter politiebond ANPV Xander Simonis schuiven vanavond aan bij Op1 over het verbod op alcoholverkoop in de avond. Van Eck sluit zijn winkels om 8 uur ‘s avonds, omdat hij het verkoopverbod van alcohol niet wil handhaven. ANPV-voorzitter Simonis wil juist een totaal verbod op de verkoop. Ook voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof is te gast. Hij praat over de laatste maatregelen en wat deze betekenen voor ondernemers.

Presentatie
Op1 wordt op donderdag 15 oktober gepresenteerd door Jort Kelder en Welmoed Sijtsma.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff over bedreigingen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier