Heftige documentaire Bibian Mentel: Leef vanaf 21 oktober te zien op Videoland

Heftige documentaire Bibian Mentel: Leef vanaf 21 oktober te zien op Videoland
21 jaar lang leven met kanker

Nieuws :

Bibian Mentel leerden we kennen als een paralympisch snowboardster, die op de winterspelen van Sotsji en Pyeongchang maar liefst drie gouden medailles in de wacht sleepte. Ze leeft echter ook al 21 jaar met kanker. Die heftige kant van haar leven krijgen we te zien in de aangrijpende documentaire Bibian Mentel: Leef, die vanaf 21 oktober te streamen is op Videoland.

Rolstoel
Bibian is inmiddels 48 jaar en kreeg in de afgelopen 21 jaar al veertien keer te horen dat de kanker was teruggekeerd in haar lichaam. Het gevolg: een beenamputatie, vijf longoperaties, drie nekoperaties, vier rugoperaties en niet minder dan 74 bestralingen. Anderhalf jaar geleden belandde ze na een rugoperatie in een rolstoel, en er zitten nog steeds uitzaaiingen in haar lichaam. In de documentaire Bibian Mentel: Leef is te zien hoe Bibian en haar gezin met de ziekte omgaan.

Tekst gaat verder onder video's.

Intiem portret
Bibian werd een jaar lang gevolgd door de jonge documentairemaker Jesse Bleekemolen, en daarmee ontstaat een intiem portret van een vrouw en een gezin die hun leven niet willen laten bepalen door kanker. Bibian vertelt zelf over de documentaire: "In eerste instantie wilde ik de documentaire laten maken als herinnering voor mijn dierbaren, als een memoires. En om mensen te inspireren dat hoe uitzichtloos een situatie soms ook lijkt, er altijd wel een mogelijkheid is om van het leven te blijven genieten."

De documentaire Bibian Mentel: Leef is vanaf woensdag 21 oktober te zien op Videoland.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Heftige documentaire Bibian Mentel: Leef vanaf 21 oktober te zien op Videoland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen