Tv-première van horrorfilm It zie je zaterdag op Veronica

Tv-première van horrorfilm It zie je zaterdag op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Nog altijd geldt It als één van de spannendste boeken uit het rijke oeuvre van Stephen King. In 1990 verscheen er al een spannende miniserie gebaseerd op het boek, en in 2017 kwam de huiveringwekkende horrorhot It uit in de bioscoop. Deze zenuwslopende film is zaterdag te zien op Veronica en je kunt It streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Bekijk hier welke films je in de Halloween-maand op Veronica kunt kijken.

Het verhaal
Het is 1988 wanneer Bill Denbroughs kleine broertje Georgie spoorloos verdwijnt. Hij is het riool ingetrokken door een van gedaante veranderend, maar zich meestal als demonische clown vertonend wezen dat zichzelf "Pennywise de Dansende Clown" noemt. Het bloeddorstige monster heeft het op kinderen voorzien en een groepje jongeren, beter bekend als de 'Losers Club', komt lijnrecht tegenover dit angstaanjagende wezen te staan. Wanneer de kinderen zich realiseren dat ze allemaal te maken hebben gehad met Pennywise de clown in een van zijn gedaantes, vechten ze samen terug.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Horror is hot, en dat werd in 2017 maar al te duidelijk met de release van It. Na grote horrorsuccessen als de Conjuring- en Insidious-films groeide deze verfilming van de Stephen King-klassieker uit tot de meest opbrengende horrorfilm aller tijden. In totaal bracht It ruim 700 miljoen dollar in het laatje. Dat was niet alleen te danken aan de horror-rage: regisseur Andy Muschietti maakte de uitstekende keuze om het verhaal van King, dat heen en weer springt in de tijd, te verknippen en zich alleen te focussen op de avonturen van de kinderen. Muschietti kon beschikken over een uitstekende cast (Bill Skarsgård schittert als Pennywise) en drijft de spanning maximaal op.

Cast
Naast Jaeden Lieberher (Knives Out) en Bill Skarsgård (The Devil All the Time) zijn ook Jeremy Ray Taylor (Goosebumps 2: Haunted Halloween), Sophia Lillis (I Am Not Okay with This) en Finn Wolfhard (Stranger Things) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Andy Muschietti (It: Chapter Two).

It (2017) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op zaterdag 17 oktober om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: horror. Speelduur: 135 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV