Laatste aflevering Onze boerderij zondag 18 oktober te zien op NPO 1

Laatste aflevering Onze boerderij zondag 18 oktober te zien op NPO 1
Yvon Jaspers op bezoek bij boeren

Kijktip :

Op zondag 18 oktober zendt NPO 1 de laatste aflevering van het huidige seizoen van Onze boerderij uit. Nog één keer gaat Yvon Jaspers op bezoek bij verschillende boeren. Deze week zijn dat parttime varkenshouder Geert, boer David en fruittelers Izaäk en Jantine.

Onze boerderij gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Kalkoenenboerderij
We maakten in de vorige aflevering al kennis met boer Geert, die puur vlees wil produceren voor het kerstdiner. Samen met Yvon bezoekt hij zijn voorbeeld Paul Kelly in Engeland. Die heeft het hele proces op zijn kalkoenenboerderij in eigen hand: grootbrengen, slachten én verkopen. Vervolgens bezoekt Yvon boer David, die uitlegt dat het niet altijd even simpel is om geen chemische bestrijdingsmiddelen meer te gebruiken.

Tekst gaat verder onder video's.

Nachtvorst
Tot slot brengt Yvon een bezoekje aan fruittelers Izaäk en Jantine, die ze vorig jaar leerde kennen. Ze zag met eigen ogen hoe het hele gezin de hele nacht in touw was om de appel- en perenbloesem te beschermen tegen nachtvorst. Dit keer krijgt ze bij de bevlogen familie te zien hoe belangrijk bijen zijn voor de bestuiving en het maken van honing. En is de oogst van de kersen en aardbeien dit jaar gelukt?

De laatste aflevering van Onze boerderij is op zondag 18 oktober om 20.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Onze boerderij terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV