Historische dramaserie Vliegende Hollanders vanaf zondag te zien op NPO 1

Historische dramaserie Vliegende Hollanders vanaf zondag te zien op NPO 1
Grootschalige productie van publieke omroep

Kijktip :

Vanaf zondag 18 oktober kunnen we op NPO 1 genieten van één van de meest prestigieuze Nederlandse dramaseries van het jaar: Vliegende Hollanders. Deze grootschalige productie vertelt het verhaal van de begindagen van de commerciële luchtvaart in ons land, aan het begin van de vorige eeuw.

Vliegende Hollanders gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Luchtvaartpioniers
Fedja van Huêt en Daan Schuurmans vertolken de hoofdrollen in deze serie. Ze spelen respectievelijk vliegtuigbouwer Anthony Fokker en Albert Plesman, de oprichter van KLM - twee luchtvaartpioniers in Nederland, die in die hoedanigheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hun karakters verschillen echter als dag en nacht van elkaar.

Tekst gaat verder onder video's.

Belangrijke speler
Ondanks hun tegenstrijdigheden slaagde het illustere tweetal erin om van Nederland tussen de twee Wereldoorlogen een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart. De opkomst van de luchtvaart betekende in de eerste helft van de vorige eeuw een enorme verandering in de levens van mensen, zoals de internetrevolutie dat voor ons was én is.

De nieuwe dramaserie Vliegende Hollanders is vanaf zondag 18 oktober wekelijks om 21.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt vanaf dan alle afleveringen van Vliegende Hollanders terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Historische dramaserie Vliegende Hollanders vanaf zondag te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier