Sfeervolle horrorklassieker The Sixth Sense zaterdag te zien op Veronica

Sfeervolle horrorklassieker The Sixth Sense zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Bruce Willis was in de jaren negentig te zien in tal van klassieke actiefilms, maar hij verraste vriend en vijand door zich als Hollywoodster te verbinden aan de eerste grote film van regisseur M. Night Shyamalan: The Sixth Sense. Het werd een briljante horrorthriller die nu als een klassieker te boek staat. Deze film is zaterdag te zien op Veronica en je kunt The Sixth Sense streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Psycholoog Malcolm Crowe wordt gevraagd de zorg voor het stille, introverte jongetje Cole Sear op zich te nemen. Hij lijdt vermoedelijk aan psychoses, want hij beweert dat hij dode mensen kan zien. Coles alleenstaande moeder Lynn houdt zielsveel van hem, maar weet zich totaal geen raad meer met de constante angstaanvallen van haar zoontje en de totale sociale isolatie van zijn leeftijdsgenootjes die zijn gedrag met zich meebrengt. Crowe doet zijn uiterste best om het vertrouwen van Cole te winnen, zodat die hem uiteindelijk durft te vertellen wat hem bezighoudt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Halloween is weer in aantocht, en er zijn weinig films om beter mee in de stemming te komen voor het griezelfeest dan The Sixth Sense. Deze film heeft alles: herfstachtige taferelen, een luguber verhaal en een onrustbarend sfeertje. Bruce Willis laat zien dat hij ook met een ingetogen drama uitstekend uit de voeten kan, maar dat hij een fantastische acteur is wisten we al na rollen in Die Hard (1988) en Pulp Fiction (1994). Het is echter de jonge Haley Joel Osment die de show steelt als Cole; hij werd zelfs beloond met een Oscarnominatie. De eveneens voor een Oscar genomineerde Toni Collette maakt ook indruk, en The Sixth Sense was een publiekslieveling: het was één van de grote blockbusters van 1999. Een klassieker.

Cast
Naast Bruce Willis (Motherless Brooklyn) en Haley Joel Osment (A.I. Artificial Intelligence) zijn ook Toni Collette (Knives Out) en Olivia Williams (The Father) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door M. Night Shyamalan (Old).

The Sixth Sense (1999) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is zaterdag 25 september om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: horror, mysterie. Speelduur: 107 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Sfeervolle horrorklassieker The Sixth Sense zaterdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV