Schitterende horrorfilm The Witch zondag te zien op Veronica

Schitterende horrorfilm The Witch zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Vorig jaar verraste Robert Eggers ons met de prachtige, maar bizarre horrorfilm The Lighthouse. Filmliefhebbers die een paar jaar eerder zijn film The Witch hadden gezien, wisten in ieder geval wat ze konden verwachten: bizarre en surrealistische taferelen in een adembenemend mooie setting. Deze film is zondag te zien op Veronica en je kunt The Witch streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Bekijk hier welke films je in de Halloween-maand op Veronica kunt kijken.

Het verhaal
New England, 1630. Een koloniale familie, bestaande uit vader William, moeder Katherine en hun vijf kinderen, probeert te overleven van hun oogst op een kleine boerderij naast een imposant bos. Al snel krijgen bijgeloof en vrees de overhand wanneer het voedsel schaars wordt, hun pasgeboren zoon spoorloos verdwijnt en de spelletjes van de kinderen een waanzinnige en dreigende ondertoon krijgen. Een boosaardige aanwezigheid in het bos beïnvloedt hun gedachten en zet de familieleden tegen elkaar op.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Een horrorfilm hoeft niet altijd terug te vallen op goedkope jump scares en makkelijk effectbejag. Dat bewijst Robert Eggers met het even mooie als angstaanjagende The Witch (officieel: The VVitch: A New England Folktale). Aan de officiële titel is al af te lezen dat het hier gaat om een ouderwets spookverhaal, dat overigens door Eggers zelf bedacht is. The Witch ziet er adembenemend mooi uit, met prachtige kostuums en sets, en bevat een ijzersterke hoofdrol van de jonge Anya Taylor-Joy. Een film die het meer van de sfeer moet hebben dan van de traditionele horrorelementen.

Cast
Naast Anya Taylor-Joy (Split) zijn ook Ralph Ineson (Dolittle) en Kate Dickie (Star Wars: The Last Jedi) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Robert Eggers (The Lighthouse).

The Witch (2015) wordt beoordeeld met een 6,9 op IMDb en is op zondag 18 oktober om 22.10 uur te zien op Veronica. Genre: horror, mysterie. Speelduur: 92 minuten.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Schitterende horrorfilm The Witch zondag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen