Vrijdag in Op1: Helga van Leur over het warmste jaar ooit gemeten

Vrijdag in Op1: Helga van Leur over het warmste jaar ooit gemeten
De gasten van vrijdag 16 oktober

Kijktip :

Het is pas half oktober, maar nu al weten we dat dit jaar de boeken in zal gaan als één van de warmste jaren – of misschien zelfs wel hét warmste jaar – ooit gemeten. Meteoroloog Helga van Leur vertelt erover aan tafel bij Op1. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Op1 - vrijdag 16 oktober

  • Het is geen nieuw plan van GroenLinks-leider Jesse Klaver: een crisisinkomen voor mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt door corona. Maar door de nieuwe semi lockdown worden werknemers wederom hard geraakt; reden voor Klaver om zijn voorstel opnieuw naar voren te brengen. Maar krijgt hij het kabinet aan boord?
  • Het is een groeiend probleem: complottheorieën. Met name over corona doen er momenteel heel wat de ronde. Een gevaarlijke ontwikkeling, zo vindt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Beatrice de Graaf legt uit waar deze ontwikkeling vandaan komt en wat we er aan kunnen doen.
  • Martijn Koning was helemaal klaar om de planken op te gaan met zijn nieuwe voorstelling De Koning van de Toekomst, maar door de nieuwe corona-maatregelen gaat dat helaas niet door. Toch vertelt hij over zijn nieuwe voorstelling én over wat de afgelopen maanden voor hem hebben betekend.
  • Helga van Leur is te gast om te praten over het klimaat. En dat is nodig ook, want we weten nu al dat 2020 de boeken in zal gaan als één van de warmste jaren ooit gemeten. Hoe kan het dat we dat nu al weten? En is er nog een weg terug?
  • Nederland stond massaal op de Friese bruggen in een toen Maarten van der Weijden vorig jaar op heroïsche wijze zijn Elfsteden zwemtocht aflegde. Radiotherapeut Wouter Vogel en kaakchirurg Matthijs Valstar ontdekten tijdens kankeronderzoek een nieuwe speekselklier, waarvan we niet wisten dat hij er zat. Mede door het geld dat Maarten ophaalde, heeft dit onderzoek kunnen plaatsvinden. Vanavond zijn ze alle drie te gast.

Presentatie
Op1 wordt op donderdag 15 oktober gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Helga van Leur over het warmste jaar ooit gemeten of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier