Vanavond op tv: Ondersteboven van Afrika, Vliegende Hollanders, Slot Onze Boerderij en meer

Vanavond op tv: Ondersteboven van Afrika, Vliegende Hollanders, Slot Onze Boerderij en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 18 oktober

Kijktip :

Vanavond gaan er een heleboel nieuwe programma's van start. Zo maakt Waldemar Torenstra een roadtrip van Caïro naar Kaapstad in de nieuwe reisserie Ondersteboven van Afrika, volgt Geraldine Kemper vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld en komt NPO1 met de nieuwe historische dramaserie Vliegende Hollanders. Deze week is het ook de laatste aflevering van Onze Boerderij, waarin Yvon Jaspers nog één keer op bezoek gaat bij de boeren. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 18 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Thriller: The Sixth Sense

Veronica
20:00 uur

De achtjarige Cole Sear heeft een duister geheim; hij ziet geesten. Te bang en in de war door deze bezoekjes van de doden met onopgeloste problemen, vertelt hij niemand zijn geheim, behalve dr. Malcolm Crowe. Terwijl dr. Crowe de oorzaak probeert te vinden van Cole's bovennatuurlijke gave, zijn de gevolgen een schok voor zowel de therapeut en de cliënt die hen de ogen opent voor een droevige en onverklaarbare situatie.


Nieuw: Ondersteboven van Afrika

NPO 2
20:20 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

In de nieuwe reisserie Ondersteboven van Afrika maakt Waldemar Torenstra een roadtrip van Kaapstad naar Caïro, door twaalf Afrikaanse landen. De afleveringen zijn elke zondag om 20:20 uur te zien op NPO 2. Waldemar Torenstra reist op zijn motor ruim 16 duizend kilometer door Afrika. Hij gaat op zoek naar onbekende verhalen en bijzondere ontmoetingen om ons beeld over dit enorme continent te verrijken. Wat kunnen wij leren van deze landen, hun tradities, levensinstelling en onwaarschijnlijke aanpassingsvermogen? De reis duurt zestig dagen en begint in Kaapstad. Daar duikt Waldemar in de geschiedenis van Zuid-Afrika en ontdekt dat de rol die de Nederlanders daar hebben gespeeld misschien anders ligt dan we in Nederland op school leren.


Slot: Onze boerderij

NPO 1
20:25 uur

In de laatste aflevering van Onze boerderij gaat Yvon Jaspers verder met boer Geert uit de vorige aflevering en ontmoet ze fruittelers Izaäk en Jantine uit het vorige seizoen. Boer Geert is parttime varkenshouder én bezig met het neerzetten van een nieuw concept: puur vlees produceren voor het kerstdiner. Hij neemt Yvon mee naar Engeland waar ze zien op welke indrukwekkende manier Paul Kelly het hele proces op zijn kalkoenenboerderij in eigen hand heeft: het grootbrengen, slachten en verkopen van de kalkoenen die speciaal voor het kerstdiner worden geproduceerd. Boer David legt aan Yvon uit dat het niet altijd zo simpel is als het lijkt als mensen zeggen dat we geen chemische bestrijdingsmiddelen meer zouden moeten gebruiken. Vorig jaar ontmoette Yvon fruittelers Izaäk en Jantine. Ze zag hoe het héle gezin de héle nacht in touw was om de appel- en perenbloesem te beschermen tegen de nachtvorst. Ze is terug bij de bevlogen familie, dit keer om te zien hoe belangrijk de bijen zijn voor de bestuiving en het maken van honing én of de oogst van de kersen en aardbeien dit jaar gelukt is.


Nieuw: Vliegende Hollanders

NPO 1
21:20 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

Vanaf vanavond is de nieuwe historische dramaserie Vliegende Hollanders elke zondag rond 21:20 uur te zien op NPO 1. De serie speelt zich af tijdens de begindagen van de commerciële luchtvaart in Nederland. Vliegtuigbouwer Anthony Fokker en oprichter van de KLM Albert Plesman waren als luchtvaartpioniers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hun karakters verschilden als dag en nacht van elkaar, maar samen slaagden ze er wel in om Nederland tussen de Wereldoorlogen tot een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart. Wat de internetrevolutie tegenwoordig betekent voor de mensheid, betekende de opkomst van de luchtvaart toen.


Nieuw: Geraldine En De Vrouwen

RTL 4
21:36 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

In het nieuwe programma Geraldine En De Vrouwen volgt Geraldine Kemper zes vrouwen die door seksueel geweld een posttraumatische stressstoornis (PTSS) hebben ontwikkeld. Ze gaan op reis naar Kroatië. Dat is de komende zondagen rond 21:30 uur te zien op RTL 4. In Nederland heeft 1 op de 5 vrouwen en 1 op de 16 mannen te maken gehad met seksueel geweld. Dit varieert van verkrachting tot jarenlang misbruik. Sommige slachtoffers zijn voor de rest van hun leven getekend en hebben last van herbelevingen en angststoornissen. Ze slapen nauwelijks, hebben moeite met vertrouwen en kampen soms met suïcidale gedachtes. Geraldine neemt de zes vrouwen mee naar Kroatië, waar ze, onder leiding van een team van psychologen, door middel van verschillende vormen van therapie hun PTSS proberen te bedwingen. Na deze reis worden de vrouwen nog een jaar lang begeleid en gevolgd.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Ondersteboven van Afrika, Vliegende Hollanders, Slot Onze Boerderij en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier