Serierecensie: Vliegende Hollanders is Nederlands topdrama uit vervlogen tijden

Serierecensie: Vliegende Hollanders is Nederlands topdrama uit vervlogen tijden
Met Fedja van Huêt en Daan Schuurmans

Kijktip :

Vanaf zondag 18 oktober start de Nederlandse serie Vliegende Hollanders op NPO 1. De Publieke Omroep maakt flink budget vrij voor het splinternieuwe Nederlands dramaserie. Een prachtige geschiedenisles als een spannend jongensboek uit vervlogen tijden, met glansrollen voor Fedja van Huêt en Daan Schuurmans. Gids.tv heeft de serie al gezien. Lees hier de serierecensie van Vliegende Hollanders.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Anthony Fokker en Albert Plesman
Het verhaal speelt zich af in het Interbellum, de periode tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Luchtvaartpioniers Anthony Fokker en Albert Plesman delen dezelfde grote passie voor het vliegen, maar hun persoonlijkheden zijn totaal tegenovergesteld. Ondanks hun verschillende karakters en strijd, weten ze er samen in te slagen om Nederland tot een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart.

Onder andere Daan Schuurmans en Anniek Pheifer in de serie 'Vliegende Hollanders'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Zet Joram Lürsen (bekend van Publieke Werken en Bankier van het verzet) in de regisseursstoel en je weet zeker dat je naar oerdegelijk Nederlandse drama gaat kijken. Kosten nog moeite zijn gespaard om dit prachtige tijdsbeeld in beeld te krijgen, compleet met kostuums en grote sets. Er is zelfs één authentiek vliegtuig nagemaakt (waarbij de andere toestellen uit de computer komen). De cast mag er absoluut zijn. Daan Schuurmans en Fedja van Huêt, maar ook de jonge versies van Fokker en Plesman (Steef de Bot en Bram Suijker) spelen de sterren uit de lucht. Bovendien heeft actrice Leny Breederveld (jawel, uit de Luizenmoeder) een prachtige rol als moeder Anna Fokker. Een topserie met veel Hollands glorie, drama en intriges. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Daan Schuurman (Mocro Maffia) en Fedja van Huêt (Nieuwe Buren) zijn ook Anniek Pheifer (Bumperkleef), en Leny Breederveld (Baantjer het Begin) in deze serie te zien. Deze productie is geregisseerd door Joram Lürsen (Judas).

Vliegende Hollanders is vanaf 18 oktober om 21.20 uur te zien op NPO 1. Deze serie bevat 8 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Genre: Drama, Avontuur, Geschiedenis. IMDb-score: n.n.b.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Vliegende Hollanders is Nederlands topdrama uit vervlogen tijden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen