Recensie: The Last Right met Hollywoodster Michiel Huisman op roadtrip door Ierland

Recensie: The Last Right met Hollywoodster Michiel Huisman op roadtrip door Ierland
Een soort Rain Man en EastEnders in de mix

Film :

Vanaf 22 oktober is de film The Last Right in de Nederlandse bioscopen te zien. Een hippe advocaat gaat met zijn autistische broertje op roadtrip dwars door het prachtige Ierland. Deze indiefilm combineert komedie en drama met onze eigen Michiel Huisman in de hoofdrol. Lees hier de filmrecensie van The Last Right.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Van Clonakilty naar Rathlin Island
Na de dood van zijn moeder keert de gesjeesde jonge advocaat Daniel Murphy vanuit Boston terug naar zijn geboortedorp Cork in Ierland, waar hij de zorg voor zijn autistische tienerbroer Louis op zich moet nemen. Na de vlucht wordt hij echter opgezadeld met het lijk van Jim Norton, die man die naast hem zat. Vanwege een fout wordt Daniel aangezien als nabestaande van de oude man. Het is het begin van een roadtrip door Ierland, samen met zijn broer en Mary Sullivan, een jonge begrafenisondernemer met een eigen agenda.

Samuel Bottomley, Michiel Huisman en Niamh Algar in de film 'The Last Right'

Beoordeling van Gids.tv: ★★
The Last Right is het regiedebuut van Aoife Crehan. Ze heeft een goedbedoelde en liefdevolle, maar hier en daar wat ongeloofwaardige en onevenwichtige film gemaakt. Haar script overtuigt heel aardig in verhaal, maar laat qua komedie en de uitwerking van de personages flink wat te wensen over. Nu zijn de acteerprestaties van Michiel Huisman altijd wel prettig om naar te kijken, maar het personage mist sympatie en emotie. Samuel Bottomley laat knap werk zien als de autistische Louis. Orgineel is het allemaal niet, want je hebt het gevoel of je dit allemaal al eens gezien hebt. Het einde van de film is niet traditioneel feelgood, wat dan wel weer een plus is. Twee sterren.

Cast
Naast Michiel Huisman (The Haunting of Hill House) en Niamh Algar (Calm with Horses) is ook Samuel Bottomley (Ghost Stories) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door regisseur Aoife Crehan.

The Last Right is vanaf 22 oktober 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Komedie, drama. Tijdsduur: 106 minuten. IMDb-score: 5,9.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Last Right met Hollywoodster Michiel Huisman op roadtrip door Ierland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen