Vanavond op tv: verhuizing Meilandjes in Chateau Meiland & We houden vol

Vanavond op tv: verhuizing Meilandjes in Chateau Meiland & We houden vol
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 19 oktober

Kijktip :

Na een maandenlange voorbereiding is het vanavond dan toch zover: de Meilandjes verhuizen terug naar Nederland, naar Hengelo om precies te zijn. Dat zie je om 20:30 uur op SBS6. Op NPO1 start de nieuwe documentaireserie We houden vol en op diezelfde zender wordt de special De wereld van morgen uitgezonden. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 19 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: We houden vol

NPO 1
20:25 uur

Vanaf vanavond is de dagelijkse documentaireserie We houden vol, over Nederland in de tweede golf van het coronavirus, elke dag na het NOS Journaal van 20 uur met korte afleveringen te zien op NPO 1. De afleveringen zijn direct na Nieuwsuur, rond 22:10 uur op NPO 2, ook te zien.

Inzicht
We houden vol bestaat uit korte verhalen van mensen die een tik hebben gehad door de coronapandemie, maar die toch een manier hebben gevonden om door te kunnen met hun leven. Ondanks persoonlijk verlies, financiële tegenslag of eenzaamheid geven ze niet op. Juist in deze moeilijke tijd komen ze tot een inzicht, ontdekken iets nieuws in hun eigen leven of omgeving.

Gevolgen
De documentaireserie verbeeldt de gevolgen van de pandemie voor alle Nederlanders. Jong en oud. Mensen in het onderwijs, het bedrijfsleven en de zorg. Studenten en senioren. Hun zorgen zijn herkenbaar. Hun inventiviteit om de moraal hoog te houden is hoopvol en inspirerend en daarmee is We houden vol een ode aan de veerkracht.


Tv-première: Only The Brave

RTL 7
20:28 uur

De brandweermannen van de Granite Mountain Hotshots zijn gespecialiseerd in natuurbranden. In 2013 worden ze eropuit gestuurd om een grote brand te bestrijden. Ze komen als ratten in de val te zitten, als de wind plotseling toeneemt en van richting verandert. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.


Chateau Meiland: de verhuizing

SBS 6
20:30 uur

In deze aflevering van Chateau Meiland is het tijd voor de verhuizing. Dat blijkt nog een hele uitdaging met alle spullen die de familie Meiland verzamelt heeft.

Verzamelwoede
De vrachtwagen voor de verhuizing is in aantocht, maar past hij wel op de oprijlaan? Het pad is flink overwoekerd. En de trailer is gigantisch, maar toch niet berekend op de ongebreidelde verzamelwoede van de familie Meiland.

Wild zwijn
Alleen al voor de opgezette dieren is flink veel ruimte nodig - zeker nu de collectie is aangevuld met een prachtig wild zwijn. Bovendien moet de wijnvoorraad mee.

Essentieel
Twee pallets is zelfs voor Martien te veel om nog even snel op te drinken. En als bijna alles ingeladen is, bedenkt Martien dat hij iets essentieels vergeet: "Kees, de lamp!"


Waar is De Mol?: Sergio Herman

SBS 6
21:30 uur

In deze aflevering van Waar is De Mol maakt Johnny de Mol met sterrenkok Sergio Herman een reis van het Belgische Knokke, waar Sergio met z'n vrouw Ellemieke Vermolen en hun kids al jaren woont, naar onze hoofdstad Amsterdam.

Kampvuuroptreden
Tijdens de roadtrip krijgen we de nuchtere Zeeuw van een heel andere kant te zien. Johnny zorgt tijdens de roadtrip voor de nodige verrassingen, zoals een kampvuuroptreden van goede vriend Dinand Woesthoff.

Oud-Sluis
Topchef Sergio runt inmiddels een waar horeca-imperium en zette jarenlang alles opzij om van zijn restaurant Oud-Sluis een driesterrentent te maken. Maar na het overlijden van zijn vader en de stilgeboorte van zijn zoontje wil Sergio meer uit het leven halen.

Kunstliefhebber
Hij is aan het sporten en reizen geslagen, geniet met vrienden van muziekconcerten en voetbalwedstrijden en blijkt een enorme kunstliefhebber te zijn. De kampeerplek in de tuin van het prachtige Museum Voorlinden valt dus ook erg goed in de smaak.

Tatoeage
De mannen sluiten hun trip af in Amsterdam en bezegelen de reis met een tatoeage bij tattookoning Henk Schiffmacher.


De wereld van morgen: duurzame vernieuwing

NPO 1
21:35 uur

Splinter Chabot, Nick Schilder en Hans Dorrestijn geven in De wereld van morgen een sneakpreview van wat ons te wachten staat in de toekomst. Ze laten de innovaties zien die ons leven in de nabije toekomst voorgoed kunnen veranderen.

Klimaatweek
De Wereld van Morgen wordt dit jaar tijdens de klimaatweek uitgezonden en daarom is er speciale aandacht voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast wordt de winnaar van de prestigieuze Nederlandse Innovatieprijs bekendgemaakt.

Groene steden
Nick Schilder en Hans Dorrestijn duiken in de toekomst van groene steden, onder andere gebouwd met natuurlijke materialen. Ook krijgt Nick in het LUMC in Leiden te zien hoe organen uit menselijke stamcellen worden gekweekt. Het is mogelijk de oplossing voor het tekort aan donoren en het gebruik van proefdieren.

Waterstoffabriek
Splinter vliegt per helikopter naar 's werelds eerste revolutionaire, offshore waterstoffabriek in de Noordzee, waar schone energie wordt opgewekt. Voor het probleem van droogte ontdekt hij innovatieve oplossingen voor het tekort aan (zoet) water en proeft hij algen als alternatief voor het vervuilende palmolie dat in heel veel van onze producten zit.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV