Woensdag 21 oktober in Andere Tijden: Hollandia Kattenburg

Woensdag 21 oktober in Andere Tijden: Hollandia Kattenburg
Een fabriek in oorlogstijd: hoe gaat dat?

Kijktip :

In de aflevering van Andere Tijden van woensdag 21 oktober blikt presentatrice Astrid Sy terug op Hollandia Kattenburg, een fabriek in oorlogstijd. Andere Tijden: razzia Hollandia Kattenburg is op 21 oktober om 22.25 uur te zien op NPO 2.

Andere Tijden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Nazi's
Op 11 november 1942 worden de joodse werknemers van de textielfabriek Hollandia Kattenburg in Amsterdam-Noord, met hun gezinnen, door de nazi's opgepakt en weggevoerd. In totaal gaat het om 826 mannen, vrouwen en kinderen. Slechts acht van hen zullen de oorlog overleven.

Monument
Andere Tijden belicht de even succesvolle als dramatische geschiedenis van deze fabriek, die na de oorlog ondanks alles de draad weer oppakt, om pas in 1969 voorgoed de deuren te sluiten. Wat rest in Amsterdam-Noord is een monument dat staat op de plek waar vroeger de arbeiders de fabriek verlieten. En ieder jaar op 11 november wordt hier de grootste Nederlandse bedrijfsrazzia uit de oorlog herdacht.

Andere Tijden is elke woensdag om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Woensdag 21 oktober in Andere Tijden: Hollandia Kattenburg of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV