Dinsdag in Op1: Tim Hofman in gesprek met Gert-Jan Seegers

Dinsdag in Op1: Tim Hofman in gesprek met Gert-Jan Seegers
De gasten van dinsdag 20 oktober

Kijktip :

Tim Hofman vindt het raar dat in de coronamaatregelen een uitzondering wordt gemaakt voor religieuze bijeenkomsten. Hij gaat erover in gesprek met Gert-Jan Seegers. Hoe staat de leider van de ChristenUnie in deze discussie? Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - dinsdag 20 oktober

  • Is de gedeeltelijke lockdown voldoende of moet er meer gebeuren? Daarover praten viroloog Ab Osterhaus en Ginny Mooy, antropoloog en lid van het Red Team. Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, praat over handhaving. Moet er strenger opgetreden worden tegen overtreders van de maatregelen?
  • Vandaag verscheen er een brief van tientallen kerkelijke en christelijke organisaties die een helpende hand willen bieden aan de kwetsbaren onder ons in de tweede corona golf. Onder #NietAlleen richtten zij zich tot de minister-president en het kabinet. Fractievoorzitter Gert-Jan Segers van de ChristenUnie ondertekende deze brief ook en legt uit waarom.
  • Programmamaker Tim Hofman heeft zich in zijn programma #Boos vaak boos gemaakt over artikel 6 en 23 van de Grondwet. Toen hij vorige week dinsdag Premier Mark Rutte hoorde over de aangescherpte maatregelen die minder gelden voor de kerken, reageerde hij meteen over de discriminerende werking van Artikel 6 (Vrijheid van godsdienst).
  • Matthieu Onderdijk was krachtsporter en topfit, toch belandde hij met corona aan het zuurstof in het ziekenhuis. Op een zondagmiddag werd hij benauwd, hapte naar adem en kon nog maar amper praten. Hij vertelt in Op1 over zijn ervaringen.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 19 oktober gepresenteerd door Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Tim Hofman in gesprek met Gert-Jan Seegers of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier