Dinsdag in Jinek: hoe gaat Europa om met corona?

Dinsdag in Jinek: hoe gaat Europa om met corona?
De gasten van dinsdag 20 oktober

Kijktip :

De Nederlanders zijn op z'n zachts gezegd eigenwijs als het gaat om het navolgen van de coronaregels. Hoe zit dat in andere Europose landen? En ligt dat dan aan beleid of aan de volgsaard? Frenk van Harreveld, Suse van Kleef en Danatello Piras praten erover bij Jinek. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Jinek - dinsdag 20 oktober

  • UVA-hoogleraar sociale psychologie Frenk van Harreveld, VK-correspondent Suse van Kleef en Italië-kenner Donatello Piras praten over de coronamaatregelen in Europa. Wat zijn de verschillen tussen de landen? Wat werkt wel en wat werkt niet?
  • Opnieuw laait de discussie over de scholen op. Zijn het echt zulke corona-brandhaarden? Epidemioloog en kinderarts Patricia Bruijning schuift aan bij Jinek.
  • Hoe gaan wij in Europa om met de coronamaatregelen? Daarover praten we Vlaming Evi Hanssen en kok Yvette van Boven, geboren en getogen in Ierland.
  • Fotograaf Rubert Mulder verzamelde ude foto's van Den Haag en maakte honderd recente foto's op dezelfde plek, voor zijn boek Groeten uit Den Haag. Hagenezen Tijl Beckand, Francis van Broekhuizen en Jamie Westland vertellen er alles over.

Jinek is elke werkdag rond 22.00 uur te zien op RTL 4. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV