Live-uitzending 75 jaar Verenigde Naties vrijdag op NPO 1

Live-uitzending 75 jaar Verenigde Naties vrijdag op NPO 1
Persoonlijke verhalen over vrede en veiligheid

Kijktip :

Vrijdag is op NPO 1 het verslag van de viering van de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties te zien. We zien een stukje geschiedenis en vooral persoonlijke verhalen over de waarden van de organisatie. 75 jaar Verenigde Naties is op vrijdag 23 oktober te zien op NPO 1.

Live registratie 75 jaar VN gemist? Je kunt de volledige uitzending terugkijken via Gids.tv.

Twee maanden na het definitieve einde van de Tweede Wereldoorlog werden de Verenigde Naties opgericht, met als belangrijkste doelstelling: de bevordering van vrede, veiligheid en mensenrechten. De 75ste verjaardag wordt in Nederland gevierd in het Vredespaleis in Den Haag.

Persoonlijk
De NOS registreert de viering, waarin niet alleen aandacht is voor de geschiedenis van de organisatie, maar vooral ook voor de waarden van de VN, aan de hand van persoonlijke verhalen. Die verhalen worden ondersteund door muziek van een groot aantal artiesten, onder wie Jeangu Macrooy, Maan, Douwe Bob en Giovanca.

Máxima
Acteur Benja Bruijning is de verteller tijdens de viering. Er is een videoboodschap van koningin Máxima, vanuit het VN-hoofdkwartier in New York levert VN-secretaris-generaal António Guterres een bijdrage en Saïda Maggé interviewt Karel van Oosterom (van 2013 tot medio 2020 Permanent Vertegenwoordiger van Nederland bij de VN) en Jahkini Bisselink (tussen 2017 en 2019 de Nederlandse jongerenvertegenwoordiger was bij de VN).

75 jaar Verenigde Naties is op vrijdag 23 oktober om 20.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt de gehele uitzending van 75 jaar Verenigde Naties terugkijken op Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Live-uitzending 75 jaar Verenigde Naties vrijdag op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier