Eerste Rambo-film First Blood zie je vrijdag op Veronica

Eerste Rambo-film First Blood zie je vrijdag op Veronica
Sylvester Stallone's debuut als Rambo

Kijktip :

De Rambo-franchise kwam in 2019 tot een einde met Rambo: Last Blood (lees hier de recensie), maar de eerste is nog steeds de beste. De legendarische actiefilm First Blood is vrijdag te zien op Veronica en te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
De voormalige groene baret John Rambo heeft moeite om weer te integreren in de normale wereld. Bij aankomst in het stadje Hope wordt hij opgewacht door sheriff Teasle die de voormalige commando nauwgezet in de gaten houdt. Dit irriteert Rambo mateloos, de boel escaleert en hij belandt in de gevangenis. Daar vecht hij zich een weg naar buiten, het bos in. Zijn voormalige superieur, kolonel Trautman, wordt ingeschakeld om Rambo in de val te lokken, maar deze is niet voor één gat te vangen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Rambo is misschien wel dé actiefranchise de 20ste eeuw. First Blood heeft, naast keihard geknal, ook gewoon een verhaal dat staat als een huis. De film is een protestfilm voor de manier waarop Vietnamveteranen in Amerika werden behandeld, maar staat ook anno 2020 nog als een huis. Sylvester Stallone is geweldig in zijn emoties overbrengen, hij heeft ze allemaal in huis. Een geweldige actiefilm die nog steeds het kijken waard is: 4,5 ster.

De film First Blood (1982) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op vrijdag 23 oktober om 23.00 uur te zien op Veronica. Daarnaast is de film te streamen via Pathé Thuis.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Eerste Rambo-film First Blood zie je vrijdag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier