IJzersterk drama The Florida Project vrijdag 30 oktober te zien op NPO 3

IJzersterk drama The Florida Project vrijdag 30 oktober te zien op NPO 3
Kleuren bedriegen in film vol donkere contrasten

Kijktip :

Op vrijdag 30 oktober is de film The Florida Project te zien op NPO 3. We kijken hierin door de roze bril van een zesjarig meisje dat opgroeit naast Disneyland in Florida, waar armoede en het betalen van de huur grote zorgen opleveren. Het resultaat is soms hartverscheurend, vol contrasten en met een harde realiteit.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Schijn-sprookjeswereld
Halley is de piepjonge moeder van de zesjarige Mooney. Ze moeten het samen zien te rooien in een goedkoop motel vlakbij Disneyland, Florida. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden, totdat het echte leven Halley inhaalt en ze de harde realiteit onder ogen moet komen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
The Florida Project is een ijzersterke film van Sean Baker. De regisseur laat een meeslepend en tragische verhaal zien, waarbij hij nergens in clichés vervalt: de omstandigheden en ontwikkelingen blijven authentiek aanvoelen. De film wordt gebracht als een soort documentaire, waardoor vooral het acteerwerk erg natuurlijk overkomt. Een pluim dus voor de geweldige cast, waarin zelfs de kinderen al op zeer jonge leeftijd schitteren. Een ander groot compliment voor The Florida Project is dat de film ons een maatschappelijke spiegel voorhoudt, zonder makkelijke oplossingen aan te dragen. Hoe tragisch dat ook mag zijn: die zijn er in het echte leven ook niet. Ook het einde van de film is prachtig, en Willem Dafoe kreeg voor zijn vertolking een Oscarnominatie voor beste mannelijke bijrol. Vier sterren.

Cast
Naast Brooklynn Prince (The One and Only Ivan) en Bria Vinaite (The OA) is ook Willem Dafoe (John Wick) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Sean Baker (Tangerine).

The Florida Project is op vrijdag 30 oktober om 22.40 uur te zien op NPO 3. Genre: Drama. Tijdsduur: 112 minuten. IMDb-score 7,6.

Brooklynn Prince en Willem Dafoe in de film 'The Florida Project'

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV