Woensdag in Op1: Sigrid Kaag over gevolgen van Brexit

Woensdag in Op1: Sigrid Kaag over gevolgen van Brexit
Dit zijn de gasten van 21 oktober

Kijktip :

Een drukke uitzending woensdag bij Op1. Minister Sigrid Kaag (D66) zit aan tafel om te praten over de Brexit en om te reageren op de videoboodschap van het Koninklijk Huis. Ook Herman Pleij reageert daarop. Dit zijn de gasten van woensdag 21 oktober.

De gasten in Op1 - woensdag 21 oktober

  • Het RIVM meldt vandaag toch weer een flinke stijging in het aantal positieve coronatesten. Tot vanmorgen 10:00 uur zijn 8764 nieuwe coronabesmettingen gemeld.Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg is bezorgd en analyseert vanavond bij Op1 de nieuwste besmettingscijfers.
  • Huisartsen Stella Zonneveld en__ Astrid Hertogh__ willen dat de GGD en ziekenhuizen hen meer betrekken bij de corona-aanpak. Ze willen meer kunnen doen om het coronavirus te bestrijden. Vanavond bij Op1 vertellen ze waarom het nu nog zo moeizaam gaat.
  • Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel heeft vandaag een brief gestuurd naar tienduizenden ondernemers om ze te waarschuwen voor de Brexit. Vanavond vertelt ze in Op1 hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden op het vertrek van de Britten uit de EU. Ook gaat ze in op de excuses van koning Willem-Alexander.
  • In een videoboodschap heeft Koning Willem-Alexander vanmiddag zijn excuses aangeboden voor de Griekse vakantie in coronatijd. Historicus Herman Pleij vertelt vanavond bij Op1 over de opmerkelijke koninklijke knieval na de korte vakantie in Griekenland. Hij vraagt zich af hoe het zo ver heeft kunnen komen.
  • Vanavond bij Op1 komt arts-microbioloog Hans Zaaijer van Sanquin met goed nieuws. Sanquin heeft ruim vierduizend flesjes van een veelbelovend nieuw corona-medicijn klaar staan. De ampullen bloedplasma met antistoffen tegen het coronavirus zijn beschikbaar voor gebruik.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 21 oktober gepresenteerd door Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Sigrid Kaag over gevolgen van Brexit of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier