Vanavond op tv: Nederland- Estland & Ik geloof in mij

Vanavond op tv: Nederland- Estland & Ik geloof in mij
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 23 oktober

Kijktip :

Het Nederlands vrouwenelftal speelt vanavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland, Veronica doet live verslag. Ook kun je genieten van de tweede aflevering van Ik geloof in mij op SBS6 en de nieuwe Britse psychologische thrillerreeks The Deceived op Eén. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 23 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Nederland - Estland

Veronica
19:20 uur

Op vrijdag 22 oktober speelt het Nederlands vrouwenelftal een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. Veronica doet om 19.30 uur live verslag op tv.

EK-deelname bij winst zeker
De voetbalsters zijn bijna zeker van deelname aan het EK voetbal in 2022. Ze hebben tot nu toe alle zeven kwalificatiewedstrijden gewonnen. Bij winst op Estland in Groningen is EK-deelname zeker.


Live: viering 75 jaar Verenigde Naties

NPO 1
20:30 uur

Verslag van de viering van de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties, met een stukje geschiedenis en vooral persoonlijke verhalen over de waarden van de organisatie.

Vrede
Twee maanden na het definitieve einde van de Tweede Wereldoorlog werden de Verenigde Naties opgericht, met als belangrijkste doelstelling: de bevordering van vrede, veiligheid en mensenrechten. De 75ste verjaardag wordt in Nederland gevierd in het Vredespaleis in Den Haag.

Persoonlijk
De NOS registreert de viering, waarin niet alleen aandacht is voor de geschiedenis van de organisatie, maar vooral ook voor de waarden van de VN, aan de hand van persoonlijke verhalen. Die verhalen worden ondersteund door muziek van een groot aantal artiesten, onder wie Jeangu Macrooy, Maan, Douwe Bob en Giovanca.

Máxima
Acteur Benja Bruijning is de verteller tijdens de viering. Er is een videoboodschap van koningin Máxima, vanuit het VN-hoofdkwartier in New York levert VN-secretaris-generaal António Guterres een bijdrage en Saïda Maggé interviewt Karel van Oosterom (van 2013 tot medio 2020 Permanent Vertegenwoordiger van Nederland bij de VN) en Jahkini Bisselink (tussen 2017 en 2019 de Nederlandse jongerenvertegenwoordiger was bij de VN).


Nieuw: The Deceived

Eén
20:43 uur

De nieuwe Britse psychologische thrillerreeks The Deceived is deze en volgende week vrijdag met dubbele afleveringen te zien op België Eén, om 22:40 uur.

Affaire
De serie gaat over lust, manipulatie en verraad. Wanneer Michael Callaghan, de charismatische docent met wie studente Ophelia Marsh een affaire heeft, verdwijnt, beslist Ophelia om hem op te sporen.

Zwanger
Ze vindt hem in Ierland, waar ze ontdekt dat zijn vrouw Roisin pas omgekomen is in een brand. Als Michael van Ophelia hoort dat ze zwanger is, vraagt hij haar om bij hem in te trekken, maar Ophelia voelt er zich niet helemaal thuis.


Ik geloof in mij: Rutger op tournee

SBS 6
22:00 uur

In de tweede aflevering van de realityserie Ik geloof in mij wordt het leven van de artiesten die vol zelfvertrouwen zitten verder gevolgd. Rutger gaat op tournee en René le Blanc bereidt zich voor op de opnames van zijn videoclip.

Bommelerwaard
Ook in coronatijd wil Rutger van Barneveld zorgen dat mensen hem niet vergeten. Hij rijdt met zijn "Rutger komt naar je toe deze zomer" tour door de Bommelerwaard om op te treden. Een investering waar hij later de vruchten van hoopt te plukken. Ook werkt hij aan zijn eerste eigen geschreven nummer.

Hart en nieren
De 'Dutch Engelbert Humperdinck' René le Blanc bereidt zich voor op de opnames voor zijn videoclip van zijn nieuwste nummer "If I tell you" en we maken kennis met Dave van Well, een zanger in hart en nieren. Dave etaleert zijn talent elk weekend op feesten en partijen.


Nieuw: The Loudest Voice

NPO 2
22:20 uur

De nieuwe dramaserie The Loudest Voice biedt een inkijkje in de ontstaansgeschiedenis van de Amerikaanse conservatieve nieuwszender Fox News. De zeven afleveringen zijn de komende vrijdagen rond 22:20 uur te zien op NPO 2.

Nieuwszender
De serie volgt Roger Ailes (gespeeld door Russell Crowe) vanaf 1996, wanneer hij wordt ontslagen bij zijn werkgever CNBC en besluit aan de slag te gaan voor Fox News, een nieuwe concurrerende nieuwszender van Rupert Murdoch.

Feiten
De nietsontziende Ailes is van drie zaken overtuigd: conservatieve kijkers hebben behoefte aan hun eigen nieuws, nieuws hoeft niet per se over feiten te gaan en als het goed gaat met Fox, kan hij niet de laan uit worden gestuurd.

Gevolgen
Hoe ging Ailes te werk? Wat deed hij om Fox News naar de top te brengen, en wat waren de gevolgen van zijn acties voor zijn persoonlijk leven?


Rambo-actieflm: First Blood

Veronica
23:00 uur

Oorlogsveteraan John Rambo keert terug vanuit Vietnam naar Amerika in de actiefilm First Blood. Hij heeft moeite om te integreren in het burgerlijk leven en voelt zich een buitenstaander. Wanneer hij een klein stadje bezoekt om een oude vriend op te zoeken, wordt hij continu gevolgd door sheriff Teasle die Rambo niet vertrouwt. Wanneer de sheriff Rambo oppakt, ontsnapt hij en vlucht de bossen in. Daar ontstaat een nieuwe oorlog tussen Rambo en de autoriteiten, wanneer de sheriff de hulp in van kolonel Trautman inschakelt, die Rambo heeft opgeleid.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Nederland- Estland & Ik geloof in mij of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier