Nieuwe seizoen Project Rembrandt vanaf zondag op NPO 1

Nieuwe seizoen Project Rembrandt vanaf zondag op NPO 1
Amateurschilders krijgen vak onder de knie

Kijktip :

Zondag 25 oktober start een nieuw seizoen van Project Rembrandt, waarin amateurschilders het tegen elkaar opnemen. Ze krijgen een half jaar om het oude ambacht van kunstschilder onder de knie te krijgen. De afleveringen zijn elke zondag om 20.25 uur te zien op NPO 1.

Project Rembrandt gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Kans
In de eerste aflevering krijgen dertig mensen de kans om bij de tien talenten te komen die gecoacht gaan worden door bevlogen docenten. Zo krijgen ze de kans hun talent in figuratieve kunst te ontdekken of verder te ontwikkelen. Iedere aflevering moeten de amateurschilders opdrachten uitvoeren, waarbij ze de grote meesters als Rembrandt, Van Gogh en Vermeer niet kopiëren en imiteren, maar hun werk erdoor laten inspireren en zo hun eigen stijl ontwikkelen.

Jury
De jury, met daarin Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en Lita Cabellut, kunstenares, bepaalt wie er doorgaat en wie er afvalt. Annechien Steenhuizen presenteert het programma.

Project Rembrandt is vanaf zondag 25 oktober elke zondag om 20.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Project Rembrandt terugkijken op Gids.tv.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe seizoen Project Rembrandt vanaf zondag op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen