Vanavond op tv: Ontknoping Wie Is De Mol?, De Grote Klimaatkwis 2020 en meer

Vanavond op tv: Ontknoping Wie Is De Mol?, De Grote Klimaatkwis 2020 en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 24 oktober

Kijktip :

Alle molloten zitten er al klaar voor, want vanavond wordt in het jubileumseizoen van Wie Is De Mol? eindelijk duidelijk wie de boel al die tijd heeft gesaboteerd. Ben je geen Wie Is De Mol?-fan, dat maakt niet uit. Want je kunt ook bijvoorbeeld kijken naar de Grote Klimaatkwis, een special van Andere Tijden, of een spannend serie of film… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 24 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Horrorfilm: The Conjuring

Veronica
20:00 uur

In de film The Conjuring verhuizen Carolyn en Roger Perron met hun familie naar een vervallen woonboerderij in Rhode Island. Wanneer er vreemde dingen gebeuren in en rondom het huis, neemt Carolyn wanhopig contact op met Ed en Lorraine Warren, twee paranormale onderzoekers. Het hele gebied wordt geterroriseerd door een duistere entiteit die het op de familie Perron gemunt heeft. De Warrens moeten al hun spirituele kracht en expertise gebruiken om het kwaad te stoppen.


Ontknoping: 20 Jaar Wie is de Mol?

NPO 1
20:30 uur

Vanavond is de ontknoping van het jubileumseizoen van Wie is de Mol?, waarin oud-deelnemers opnieuw meededen. Jeroen Kijk in de Vegte, Nikkie de Jager en Tygo Gernandt zijn nog over. Een van hen is de Mol. Tygo kan worden uitgesloten, want aan het eind van de vorige aflevering vertelde presentator Rik van de Westelaken tegen de finalisten dat hij niet de Mol is. Nikkie is niet de verliezer en Jeroen niet de winnaar. Wie welke rol of uitkomst wel heeft, blijkt in deze slotaflevering. In dit jubileumseizoen kregen tien oud-deelnemers een herkansing. Nog één keer mochten ze het spel spelen. Dat deden ze in de Italiaanse streek Toscane, waar de oorsprong van de renaissance ligt. Dat betekent letterlijk 'wedergeboorte' en kwam steeds terug in het seizoen.


Andere Tijden special: Ode aan de zorg

NPO 2
20:35 uur

Vanavond herhaalt Andere Tijden een special over de zorg, een sector die meer dan ooit de schijnwerpers op zich gericht weet. Honderd jaar geleden (en nog ver daarna) was het een roeping: verpleegster worden. Tegenwoordig is het een beroep: met opleidingen, diploma’s en specialisaties. Andere Tijden duikt in een lange beeldspecial in de geschiedenis van de verpleegster. Rust, reinheid en regelmaat hebben plaats gemaakt voor heisa, herrie en hectiek. Ode aan de verpleegster (m/v): van Florence Nightingale halverwege de 19e eeuw tot de actiegroep Witte Woede die eind jaren 80 van de 20e eeuw de noodklok luidde.


Nieuw: Cardinal seizoen 4

Canvas
20:38 uur

Vanaf vanavond is het vierde en laatste seizoen van de Canadese thrillerserie Cardinal met dubbele afleveringen op zaterdag vanaf 20:35 uur te zien op Canvas. In de serie worden speurders John Cardinal en Lise Delorme geconfronteerd met een reeks brutale moorden in het pittoreske Algonquin Bay. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen wordt de man van de vooraanstaande politica Sheila Gagne -een openbaar aanklager- vermist. Cardinal en Delorme ontdekken al snel dat het om ontvoering gaat. Een mislukte poging tot afpersing leidt tot de dood van hun enige verdachte. Er duikt een video op van de ontvoerde man, maar er wordt geen losgeld gevraagd. Delorme licht Cardinal in over haar plannen om een baan in Toronto aan te nemen. Het idee dat hun wegen zouden scheiden, ligt bij beiden erg moeilijk.


De Grote Klimaatkwis 2020

NPO 1
21:45 uur

Harm Edens test de kennis van bekende Nederlanders op het gebied van klimaatverandering. In twee teams spelen zij de kwis met vragen over eten en drinken, huishouden en vervoer.

De deelnemers zijn:

  • Cabaretier Pieter Derks
  • Cabaretier Jörgen Raymann
  • Presentatrice Dyantha Brooks
  • Cabaretier Rayen Panday
  • Presentatrice Merel Westrik
  • Operazangeres Francis van Broekhuizen

Wetenschapsjournalist Anna Gimbrère vertelt tussendoor over de meest recente innovaties en onderzoeken en geeft tips hoe je zelf praktisch kunt bijdragen aan een beter klimaat. Veel Nederlanders gebruiken al zuinige elektrische apparaten of zijn overgestapt naar led-verlichting, scheiden hun afval en wonen in een goed geïsoleerd huis. Ook de zes panelleden zetten stappen om bij te dragen aan een beter milieu. Speciaal voor het programma hebben zij zich een week lang ingespannen om zo klimaatneutraal mogelijk te leven. Is dat gelukt? En wat hebben ze daarvoor gedaan?
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV