Recensie: The Lie biedt drama en suspense met Joey King

Recensie: The Lie biedt drama en suspense met Joey King
Hoe ver ga je om je kind te beschermen?

Film :

Sinds 13 september is de film The Lie beschikbaar op Amazon Prime. Een nieuwe Blumhouse-productie, simpel van opzet maar met niemand minder dan Joey King (The Conjuring, Independence Day: Resurgence) in de hoofdrol. Ouders gaan ver voor hun kinderen en in deze film worden daarbij zelfs grenzen overschreden. Lees hier de filmrecensie van The Lie.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Waar is Britney?
Alle alarmbellen gaan af als de 15-jarige Kayla, de dochter van Jay en Rebecca, bekent dat ze haar beste vriendin Britney impulsief heeft vermoord. De twee wanhopige ouders proberen de gruwelijke misdaad te verdoezelen en hun dochter te beschermen. Hierdoor komen ze terecht in een ingewikkeld web van leugens en bedrog.

Peter Sarsgaard en Joey King in de film 'The Lie'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Speciaal voor Amazon Prime Video heeft Blumhouse Productions vier films gecreëerd, waaronder The Lie. Die vonden plaats in het ijskoude Ontario (Canada) en waren in 2018 al klaar, maar nu pas uitgebracht. Hoofdpersonage Kayla wordt prima vertolkt door Joey King (bekend uit de Netflix-hit The Kissing Booth), en de spanning is bij vlagen goed te voelen. Toch stort het geheel na een vlotte start lelijk in, en halverwege is de vaart uit de film. Ook de sympathie voor de hoofdpersonen laat nogal te wensen over, aangezien zowel Kayla als haar ouders slechte, egoïstische keuzes blijven maken. Door een aantal onverwachte wendingen krijgt het verhaal toch weer schwung en is er in de finale nog een leuke verrassing. Tweeënhalve ster.

Cast
Naast Joey King (Wish Upon) en Peter Sarsgaard (Jarhead) is ook Mireille Enos (Hanna) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Veena Sud (The Killing).

The Lie is vanaf 8 september op Amazon Prime Video te zien. Genre: Thriller, Drama. Tijdsduur: 97 minuten. IMDb-score: 5,8.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Lie biedt drama en suspense met Joey King of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen