Documentaire Harry Mulisch - schepper van zichzelf maandag op NPO 2

Documentaire Harry Mulisch - schepper van zichzelf maandag op NPO 2
Coen Verbraak over Harry Mulisch

Kijktip :

Tien jaar na de dood van schrijver Harry Mulisch gaat regisseur Coen Verbraak op zoek naar de persoon achter de schrijver, door in Mulisch' oude werkkamer met intimi te praten.

Harry Mulisch - schepper van zichzelf gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Onaangeroerd
Op 30 oktober 2010 stierf Harry Mulisch. Zijn werkkamer in Amsterdam is sinds die dag onaangeroerd gebleven. Daar schreef hij de klassiekers als 'Het Stenen Bruidsbed', 'De Aanslag' en 'De Ontdekking van de Hemel'.

Coen Verbraak gaat op zoek naar de persoon achter de schrijver. Hoe was hij als vader en echtgenoot? Waarom had hij zoveel sympathie voor Fidel Castro en is het waar dat hij meer van teckels hield dan van mensen?

Gesprekspartners
Verbraak spreekt onder anderen met Adriaan van Dis, Jeroen Krabbé, Remco Campert, Mulisch' dochter Anna en zijn partner Kitty Saal. Ook komt de schrijver zelf volop aan het woord via archiefbeelden, waarvan sommige nooit eerder zijn vertoond.

Harry Mulisch - schepper van zichzelf is op maandag 26 oktober om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt Harry Mulisch - schepper van zichzelf terugkijken op Gids.tv.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Harry Mulisch - schepper van zichzelf maandag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen